Απίστευτη ταλαιπωρία για φοιτητή που πήρε μετεγγραφή στην Πάτρα / Θα κινηθεί νομικά

Απίστευτη ταλαιπωρία για φοιτητή που πήρε μετεγγραφή στην Πάτρα / Θα κινηθεί νομικά

Απίστευτη περιπέτεια για έναν 20χρονο, που ενώ από το 2021 έχει μπει σε σχολή του πανεπιστημίου, εγκρίθηκε μεταγραφή του από την Τρίπολη στην Πάτρα, ο πρόεδρος της σχολής στην Πάτρα δεν τον δεχόταν, έγινε διαγραφή του από την Τρίπολη και τώρα είναι στον «αέρα» καίτοι έχει εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο ισχυρισμός που προβάλλει η σχολή είναι ότι είχε δώσει ελλιπή στοιχεία καθώς δεν είχε αναγράψει το ΑΦΜ του πατέρα του.

Ο ίδιος με επιστολή του στην τοπική «Πελοπόννησο» αναφέρει τα εξής:


«Ονομάζομαι Τζελάτης Γεώργιος του Διονυσίου. Στις 1-10-2021 γράφτηκα στο 1ο Εξάμηνο του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ως επιτυχών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις (απόφαση εγγραφής 6227-16/09/2021).

Στις αρχές Νοεμβρίου έκανα αίτηση μετεγγραφής για την αντίστοιχη σχολή της Πάτρας μέσω της ειδικής εφαρμογής του Υπουργείου και χωρίς να ανήκει σε κάποια ειδική κατηγορία.

Στις 24 Νοεμβρίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και ειδοποιήθηκα μέσω της εφαρμογής ότι δύναμαι να πάρω μετεγγραφή.

Στη συνέχεια διαβίβασα τα δικαιολογητικά για τη μεταγραφή μου στη Γραμματεία της Σχολής Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Πάτρας. Στις 13/12/2021 μου ζητήθηκε από τη Γραμματεία της σχολής Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Πάτρας πιστοποιητικό σπουδών από την Τρίπολη.

Την ίδια μέρα μού ζητείται τηλεφωνικά από τη Γραμματεία της σχολής Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Πάτρας να κάνω και αίτηση διαγραφής από τη σχολή της Τρίπολης προκειμένου να γίνει η εγγραφή μου καθώς οι ημερομηνίες πίεζαν (15/12/2021 έληγαν οι μεταγραφές). Οπερ και εγένετο ηλεκτρονικά στις 14-12-2021!

Το πιστοποιητικό διαγραφής μου εκδίδεται από τη Γραμματεία της Σχολής Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Τρίπολης και διαβιβάζεται υπηρεσιακά (ηλεκτρονικά) στη Γραμματεία της σχολής στην Πάτρα. Στη συνέχεια η Γραμματεία της Πάτρας ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ότι έλαβε τη διαγραφή μου!

Με ενημερώνει λοιπόν η Γραμματεία ότι έλαβε αυτό που είχε ζητηθεί και να μην ανησυχώ! Μετά από όλα αυτά και ενώ περίμενα την εγγραφή μου, μετά από λίγες μέρες ξαφνικά μου ανακοινώθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Πάτρας ότι δεν μπορώ να πάρω μετεγγραφή. Γιατί άραγε; Τώρα έγινε έλεγχος νομιμότητας των δικαιολογητικών, κάτι θα έπρεπε να έχει γίνει πριν να μου έχει ζητηθεί η διαγραφή μου από τη σχολή της Τρίπολης. Ξεκινά μια νέα προσπάθεια για επανεγγραφή μου στη αρχική σχολή της Τρίπολης.

Ομως μου ανακοινώνεται ότι δεν δύναμαι να επανεγγραφώ! Ο πρόεδρος της σχολής έστειλε την υπόθεση στον πρύτανη (ο οποίος έμαθα ότι εισηγήθηκε θετικά), μετά το έστειλε στους δικηγόρους του Πανεπιστημίου και μετά στο Υπουργείο. Πριν λίγες μέρες η μητέρα μου επικοινώνησε με τη σχολή και η καινούργια πρόεδρος της είπε ότι το Υπουργείο εισηγήθηκε αρνητικά, το μόνο που κατάφερε η πρόεδρος είναι να με πάρουν πάλι πίσω στη Τρίπολη.

Δηλαδή γι’ αυτούς τελειώνει το θέμα απ’ τη στιγμή που μπορούν να με ξαναστείλουν στην Τρίπολη ενώ ο ένας χαμένος χρόνος όπου εγώ δεν φοιτούσα πουθενά δεν αναπληρώνεται»!

Ο φοιτητής έχασε πολύτιμο χρόνο και πλέον υποχρεώνεται να φοιτήσει στην Τρίπολη. Οι γονείς του θα κινηθούν και νομικά καθώς ο νεαρός ταλαιπωρήθηκε και έμεινε αρκετό καιρό χωρίς να παρακολουθεί τη σχολή στην οποία εισήχθη, χωρίς να ευθύνεται.

Να τονιστεί πως η εφημερίδα έχει στη διάθεσή της όλη την αλληλογραφία με το υπουργείο και το Πανεπιστήμιο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr