Συντετριμμένοι οι συμφοιτητές της Γεωργίας μιλούν για το χαμό της - "Δεν θα ξεχάσω το καθαρό βλέμμα..."

Συντετριμμένοι οι συμφοιτητές της Γεωργίας μιλούν για το χαμό της - "Δεν θα ξεχάσω το καθαρό βλέμμα..."

Συντετριμμένο παρακολουθεί τις εξελίξεις το πανελλήνιο σχετικά με τον θάνατο της 22χρονης Γεωργίας Σολανάκη στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Το libre ήρθε σε επικοινωνία με συμφοιτητές της φοιτήτριας, οι οποίοι λένε για μια ευγενική παρουσία που ήταν στοχοπροσηλωμένη στις προπονήσεις της και στη σχολή.  

“Δεν θα ξεχάσω το καθαρό της βλέμμα…”


“Δεν μπορώ να το πιστέψω, την έβλεπα καθημερινά, όχι μόνο στην σχολή αλλά και στον δρόμο επειδή ήμασταν γείτονες” μας λέει ένας συμφοιτητής της Γεωργίας Σολανάκη, όντας συναισθηματικά φορτισμένος.

“Ήμασταν στο ίδιο έτος σπουδών και, μάλιστα, είχαμε επιλέξει και την ίδια ειδικότητα, αυτή του κλασικού αθλητισμού. Ασχολούμαι και εγώ με τον στίβο. Την γνώρισα καλύτερα όταν βρεθήκαμε σε μια κοινή ομάδα με σκοπό την εκπόνηση εργασίας για την σχολή. Ήταν ένα ντροπαλό και κλειστό παιδί αλλά πάντοτε ευγενική και συνεργάσιμη. Αυτό που δεν θα ξεχάσω από την Γεωργία είναι το καθαρό της βλέμμα.”

“Ήταν παθιασμένη με τον αθλητισμό και απολύτως στοχοπροσηλωμένη”

Μια άλλη συμφοιτήτρια της Γεωργίας Σολανάκη μίλησε στο Libre για το πάθος της με τον αθλητισμό και την σχολή.

“Η Γεωργία ήταν αφοσιωμένη σε αυτό που έκανε. Δεν έχανε προπόνηση. Ακόμη και χθες που στην Κομοτηνή έβρεχε καταρρακτωδώς, αυτή ανέβηκε στο στάδιο (που βρίσκεται εκτός της πόλης όπως και η σχολή μας) για να φέρει εις πέρας το καθημερινό της πρόγραμμα. Έτρεχε στα 100 και 200 μέτρα αλλά νομίζω ότι αγωνιζόταν και στο άλμα εις μήκος.”

“Για να σας δώσω και ένα παράδειγμα για να καταλάβετε πόσο παθιασμένη ήταν, ακόμη και τα Σάββατα που τα λεωφορεία για την Πανεπιστημιούπολη είναι αραιά (σχεδόν κάθε μία ώρα) και δεν περνάνε από το στάδιο του ΤΕΦΑΑ, ενώ οι περισσότεροι αθλητές επιλέγουμε κάποιο άλλο χώρο για να αθληθούμε ή παίρνουμε ρεπό εκείνη την μέρα, η Γεωργία ανέβαινε με το λεωφορείο και περπατούσε από την στάση της Πρυτανείας μέχρι το στάδιο για να βγάλει το πρόγραμμα της.”

Το χρονικό της υπόθεσης

Θυμίζουμε πως χθες Τρίτη (15/06), η Γεωργία Σολανάκη εντοπίστηκε νεκρή στο στάδιο του ΤΕΦΑΑ όπου καθημερινά έκανε την ατομική της προπόνηση.

Η 22χρονη φοιτήτρια μετά την ολοκλήρωση τμήματος της προπόνησης, φάνηκε να αισθάνθηκε ενοχλήσεις και ξάπλωσε στο γήπεδο.

Τελικά, μετά από αρκετή ώρα και εν μέσω βροχής, οι παρευρισκόμενοι στον χώρο ανησύχησαν καθώς είδαν ότι η φοιτήτρια δεν κινείται. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πατέρας ενός αθλητή από το διπλανό κολυμβητήριο πλησίασε την φοιτήτρια και διαπίστωσε ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι αθλητές και όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο στάδιο υπέστησαν σοκ καθώς νόμιζαν ότι η 22χρονη απλά ξεκουραζόταν.

Καθηγητές αλλά και γιατροί που βρίσκονταν τυχαία στον χώρο προσπάθησαν να την επαναφέρουν κάνοντας της ΚΑΡΠΑ, χωρίς, δυστυχώς, να τα καταφέρουν.

Κλήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τη νεαρή κοπέλα στο νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου ωστόσο διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρή. Για τα ακριβή αίτια του θανάτου της θα διενεργηθεί νεκροψία.

Τα ιατροδικαστικά ευρήματα

Από ανακοπή καρδιάς, αγνώστου αιτίας έφυγε από τη ζωή η 22χρονη φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Γεωργία Σολανάκη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αφορούν στην νεκροψία που διενεργήθηκε.

Τώρα, η προσοχή θα πέσει στις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του κοριτσιού. Η νεκροψία έδειξε επίσης ότι δεν φαίνεται να είχε κάποιο πρόβλημα υγείας, ενώ από την ώρα που κατέληξε φαίνεται πως τη βρήκαν αμέσως.

Η Πρυτανεία του ΔΠΘ για το θάνατο της φοιτήτριας του ΤΕΦΑΑ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr