Συγκλονισμένοι οι συμφοιτητές της αδικοχαμένης φοιτήτριας - Η ανακοίνωση του Τμήματος

Συγκλονισμένοι οι συμφοιτητές της αδικοχαμένης φοιτήτριας - Η ανακοίνωση του Τμήματος

Συγκλονισμένοι είναι από εχθές το απόγευμα οι φίλοι, συγγενείς, συμφοιτητές και καθηγητές της 22χρονης φοιτήτριας του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στο γήπεδο εν ώρα προπόνησης.

Από ανακοπή καρδιάς, αγνώστου δικαιολογίας έφυγε από τη ζωή σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που διενέργησε την νεκροψία-νεκροτομή στην 22χρονη φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Όπως αναφέρει στο newsit ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης θα γίνουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις μικροσκοπικά προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του κοριτσιού.


Διαβάστε ακόμη: Η Πρυτανεία του ΔΠΘ για το θάνατο της φοιτήτριας του ΤΕΦΑΑ

«Η κοπέλα πέθανε από ανακοπή καρδιάς αγνώστου δικαιολογίας. Θα γίνουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Ελήφθησαν ιστοτεμάχια, βιολογικά υγρά, αίμα, ούρα και θα βγάλουμε αποτέλεσμα. Δεν φαίνεται να είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. Υπολογίζω ότι μεταξύ 6 με 7 το απόγευμα ήταν η ώρα θανάτου, την βρήκαν αμέσως.

Η 22χρονη σπούδαζε στην Κομοτηνή τα τελευταία χρόνια. Όλοι μιλούν για ένα κορίτσι που υπεραγαπούσε τον αθλητισμό, ένα παιδί μιας οικογένειας βιοπαλαιστών από την Κρήτη που μοχθούσαν για να μην λείψει τίποτα από τα παιδιά τους.

«Ήταν ένα χρυσό κορίτσι, αγαπούσε πάρα πολύ αυτό που έκανε. Κάθε μέρα ήταν η ζωή της να πάει να κάνει προπόνηση» λέει ο πρώην προπονητής της αδικοχαμένης κοπέλας. Ήταν φίλοι με την άτυχη Γεωργία, περιγράφει, καθώς επί δύο χρόνια ήταν στον αθλητικό σύλλογο Περιβολίων στα Χανιά. Αφού πέρασε στη σχολή, συνέχισε τον αθλητισμό στην Κομοτηνή.

Φοιτητικό Ρεύμα: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση Power Pass / Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ο πρώην προπονητής της 22χρονης λέει πόσο μεγάλη ήταν η αγάπη της για τον αθλητισμό. Τόση που ακόμη και υπό καταρρακτώδη βροχή, ήταν στο γήπεδο! «Ήταν τρεις το μεσημέρι και έριχνε “καρέκλες”, ποιος θα πάει να κάνει προπόνηση; Μόνο η Γεωργία που το αγαπούσε πήγε. Και ήταν μόνη της. Όλα πήγαν στραβά».

Συγκλονισμένη η γειτόνισσα της οικογένειας, κα Ευτυχία μίλησε στο newsit για το «πολύ καλό κορίτσι», που μεγάλωσε στην ίδια αυλή με την κόρη της. Οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας είναι «αγρότες, βιοπαλαιστές», που «έκαναν μεγάλο αγώνα να μεγαλώσουν τα κορίτσια τους».

Η Γεωργία είχε πάθος και ήθελε να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα, χωρίς όμως να επιβαρύνει κανέναν, ειδικά την οικογένειά της. «Από ένα ορεινό χωριό της Κρήτης ξεκίνησε το παιδί, χωρίς κανένα φροντιστήριο, χωρίς να επιβαρύνει τους γονείς της ήθελε να κάνει τον πρωταθλητισμό και να πετύχει τα όνειρά της. Αγαπούσε αυτό που έκανε, το έκανε με πολύ μεγάλο πάθος. Αμαρτία από τον Θεό. Τι να πω… Πολύ δραστήριο κορίτσι».

Η γειτόνισσα της οικογένειας βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας, λίγες ώρες μετά την τραγωδία, για να συλλυπηθεί την οικογένεια και να συμπαρασταθεί στον ανείπωτο πόνο τους. «Η κατάσταση είναι τραγική. Η μάνα της, ο πατέρας της, η αδερφή της είναι σε άθλια κατάσταση. Το κλίμα ήταν τραγικό. Ήταν ένα βράδυ που δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Η ζωή είναι τελικά άδικη», λέει. Η κα Ευτυχία έχει ζήσει τη Γεωργία από παιδί. Με την κόρη της, μεγάλωσαν μαζί. «Η κόρη μου είναι σε κατάσταση σοκ. Έχουνε μεγαλώσει στην ίδια αυλή. Το παιδάκι αυτό το έχουμε ζήσει από τότε που γεννήθηκε. Άδικο…».

Η ανακοίνωση του Τμήματος 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΕΦΑΑ για τον θάνατο της 22χρονης φοιτήτριας:

«Ανείπωτος o πόνος για την ακαδημαϊκή κοινότητα του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που αποχαιρετά ένα μέλος της οικογένειας του Κλασικού Αθλητισμού, την αθλήτρια Γεωργία Σολανάκη με καταγωγή από τα Χανιά Κρήτης, που άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 21 ετών στο πανεπιστημιακό στάδιο, στο οποίο πραγματοποιούσε τις προπονήσεις της.

Η Γεωργία Σολανάκη σπούδαζε στο 3ο έτος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με ειδικότητα στον Κλασικό Αθλητισμό και την Τετάρτη το απόγευμα, πραγματοποιώντας την καθιερωμένη προπόνησή της, για άγνωστο λόγο έχασε τις αισθήσεις της και όταν μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

”Καλό σου ταξίδι, Γεωργία… δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν τη θλίψη και αυτόν τον βουβό πόνο που νιώθουμε όλοι στην καρδιά μας… Καλό Παράδεισο να έχεις…”
Η πανεπιστημιακή κοινότητα της Σχολής και του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμούτου Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκηςσυγκλονισμένη εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και απευθύνει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια της φοιτήτριας Γεωργίας Σολανάκη για τον αδόκητο χαμό της».

Φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής πέθανε στη Σχολή! Κατέρρευσε και δεν επανήλθε

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr