13χρονο παιδί παίρνει Πτυχίο στη Φυσική, ετοιμάζεται για διδακτορικό και μετέπειτα να εργαστεί ως καθηγητής

Παιδί παίρνει Πτυχίο σε ηλικία 13 ετών, ετοιμάζεται για διδακτορικό και μετέπειτα να εργαστεί ως καθηγητής 

Τελικά υπάρχουν παιδιά-θαύματα! Ο Elliott Tanner είναι σίγουρα ένα από αυτά, καθώς σε ηλικία μόλις 13 χρόνων ετοιμάζεται να αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. «Μερικές φορές υπάρχει μια ''WOW'' περίοδος, για μια ή δύο εβδομάδες, και μετά όλοι συνηθίζουν απλά να με βλέπουν στο αμφιθέατρο και αυτό είναι φυσιολογικό», είπε ο Tanner σε συνέντευξή του.

Ο μικρός «Sheldon Cooper» (έτσι λεγόταν το παιδί-θαύμα στο The Big Bang Theory) λέει ότι θέλει να γίνει θεωρητικός φυσικός υψηλής ενέργειας (με δευτερεύον αντικείμενο τα μαθηματικά) και αργότερα καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Η μητέρα της μικρής ιδιοφυΐας, Michelle Tanner, λέει ότι άρχισε να διαβάζει και να κάνει μαθηματικά από την ηλικία των 3 ετών. Γι' αυτό και μετά από εκπαίδευση στο σπίτι κατάφερε μόλις σε ηλικία 7 ετών να πάρει... απολυτήριο Λυκείου και να ξεκινήσει το κολέγιο σε ηλικία μόλις 9 ετών. Απίστευτο;


«Οι άνθρωποι που ακούν την ιστορία του Elliot λένε ότι δεν μπορεί να ζει σαν κανονικό παιδί ή ότι μεγάλωσε πολύ γρήγορα», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της η μητέρα του. Και συμπλήρωσε: «Είναι ακόμα πολύ παιδί και η μόνη διαφορά είναι ότι πηγαίνει σχολείο αλλά σε διαφορετικό κτίριο».

Ο Elliott Tanner είναι παθιασμένος με τη θεωρητική και πειραματική Φυσική, τα Μαθηματικά και τον Προγραμματισμό Υπολογιστών. Αυτήν τη στιγμή είναι εγγεγραμμένος στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα όπου θα αποφοιτήσει στις Μαΐου 2022 με πτυχίο Φυσικής (Physics and a minor in Mathematics). Παράλληλα, ο Elliott έγινε δεκτός στο διδακτορικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα για τη φυσική για να μελετήσει περαιτέρω τη Θεωρητική Φυσική Υψηλής Ενέργειας.

Ο Elliott Tanner αναφέρει "Η φυσική έχει τη δύναμη να περιγράψει τον φυσικό κόσμο. Είναι εκπληκτικό για μένα ότι η φυσική μπορεί να περιγράψει τα πάντα, από τον τρόπο που οι ακτίνες των κοσμικών σωματιδίων πέφτουν στην ατμόσφαιρα μέχρι τον τρόπο που οι γαλαξίες εκτελούν τον κοσμικό τους χορό. Η φυσική είναι πανταχού παρούσα στην καθημερινότητά μου. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μου για τη σωματιδιακή φυσική ξεκίνησε όταν ως 6χρονο παιδί παρακολουθούσα το ντοκιμαντέρ, Particle Fever. Ήταν ενδιαφέρον να παρακολουθώ τους φυσικούς να προσπαθούν να προσδιορίσουν τη μάζα του Higgs και πώς αυτό θα διαμόρφωνε τη μοίρα της σωματιδιακής φυσικής στο το μέλλον. Το πάθος μου για τη φυσική πηγάζει από το πώς το θέμα λειτουργεί ως φορέας για τα μαθηματικά χωρίς το θέμα να βαλτώνει από το πόσο τυπικό είναι (δηλαδή πρέπει να ληφθούν υπόψη μη φυσικές καταστάσεις). Η φυσική βασίζεται περισσότερο στη διαίσθηση και ως εκ τούτου εμπνέει το ενδιαφέρον μου να ακολουθήσω τη Φυσική».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr