ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Επιδότηση για το ρεύμα θα λάβουν οι φοιτητές / Τα ποσά

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Επιδότηση για το ρεύμα θα λάβουν οι φοιτητές / Τα ποσά

Φοιτητικά Επιδόματα: Αναδρομικά από τις αρχές Ιανουαρίου θα γίνει η επιδότηση των φοιτητών - Δεν θα απαιτούνται εισοδηματικά κριτήρια - Το επίδομα θα χορηγηθεί για κάθε φοιτητική κατοικία ανεξαρτήτως εάν μια οικογένεια έχει πάνω από ένα φοιτητή - Οι φοιτητές δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός του πακέτου στοχευμένων ρυθμίσεων, τόνισε η υπουργός Παιδείας.

 


ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Επιδότηση Ρεύματος Φοιτητών / Άνοιξε μόλις η πλατφόρμα! Προσοχή απαιτείται για τις φοιτητικές κατοικίες

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται να ενισχύσει τη φοιτητική κατοικία, γι’ αυτό και στο εξής στη δήλωση θα αναγράφεται η φοιτητική κατοικία.

Τον τρόπο με τον οποίο θα χορηγηθεί η επιδότηση στο ρεύμα των φοιτητών, εξήγησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ότι θα έχει αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο 2022.

Πώς θα πάρουν επιδότηση οι φοιτητές

«Η επιδότηση στο ρεύμα των φοιτητών με δήλωση της φοιτητικής κατοικίας θα γίνεται μέσω ΑΑΔΕ με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο, και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο» είπε σήμερα σε τηλεοπτική της παρουσία, διευκρινίζοντας ότι «θα πρέπει να υπάρχει συμβόλαιο μίσθωσης».

Η υπουργός πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται να ενισχύσει τη φοιτητική κατοικία, γι’ αυτό και στο εξής στη δήλωση θα αναγράφεται η φοιτητική κατοικία.

«Η κυβέρνηση πορεύεται με σχέδιο και φοιτητές δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός αυτού του πακέτου στοχευμένων ρυθμίσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση παίρνει πρωτοβουλίες και στην Ευρώπη, γιατί η ουκρανική κρίση γιατί η κρίση ξεπερνά την Ελλάδα και αφορά όλη την Ευρώπη. 

Μην ξεχάσεις να ενημερώσεις τους συμφοιτητές σου ;)

Τα ποσά

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Αναδρομικά από τον 01-01-2022 για 300kW

  • 42€ γιο τον Ιανουάριο
  • 39€ για τον Φεβρουάριο 
  • 39€ για τον Μάρτιο 

ΣΥΝΟΛΟ Επιδότησης 120€ στους λογαριασμούς ρεύματος.

Μείνε συντονισμένος/η στα «Φοιτητικά Νέα» για την καθημερινή σου φοιτητική ενημέρωση!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr