Πυροσβεστική Ακαδημία / Εκπαίδευση Σχολής Αξιωματικών σε Πλωτό Μέσο Μεταφοράς (ΦΩΤΟ)

Πυροσβεστική Ακαδημία: Εκπαίδευση Σχολής Αξιωματικών σε Πλωτό Μέσο Μεταφοράς

Σχολές Πυροσβεστικής: Την προηγούμενη εβδομάδα διενεργήθηκε εκπαίδευση των δοκίμων του τετάρτου έτους της Σχολής Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος σε πλοίο που ελλιμενιζόταν στο λιμάνι της Ραφήνας.

Κατά την άφιξη των δοκίμων στο λιμάνι, τους καλωσόρισε ο Λιμενάρχης Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Κατσούλης Γεώργιος, ο οποίος και σήμανε την έναρξη της ξενάγησης. Από το σημείο αυτό τους δόκιμους παρέλαβε ο μηχανικός Α΄ του πλοίου ''Θεολόγος Π'' Ιωάννης Κοκκινάκης, μαζί με τον πλοίαρχο Ιάκωβο Σκιαβά, τον εκπρόσωπο της εταιρείας ‘‘FAST FERRIES’’ κύριο Μιχάλη Παπάλη και τον Ανθυπασπιστή Λατρόβαλη Στέφανο. Ακολούθησε λεπτομερής περιήγηση σε όλους τους χώρους του και κυρίως στα επικίνδυνα μέρη για πρόκληση πυρκαγιάς.


Την ενημερωτική σελίδα των Πυροσβεστικών Σχολών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Συζητήθηκαν ακόμη θέματα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης πυρκαγιάς εντός του πλοίου, τα συστήματα πυρανίχνευσης και πυροπροστασίας και τις ειδικές ομάδες αντιμετώπισης πυρκαγιών εντός του πλοίου, οι οποίες θα κληθούν στο μέλλον να συνεργαστούν σε ένα τέτοιου είδους συμβάν με τους αυριανούς Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου, όπου οι δόκιμοι Ανθυποπυραγοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις συνθήκες εργασίες του πληρώματος στο συγκεκριμένο χώρο όπως επίσης και για τους κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς που ελλοχεύουν σε αυτόν.

Καταληκτικά αμφότεροι συμφώνησαν σε ανανέωση της συνάντησής τους με σκοπό την πραγματοποίηση πρακτικής εκπαίδευσης εντός του πλοίου, εφόσον η ξενάγηση επέτρεψε στους δόκιμους Ανθυποπυραγούς να κατανοήσουν σε ικανοποιητικό βαθμό όλους τους χώρους του πλοίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την ενημερωτική σελίδα για τις Σχολές Πυροσβεστικής. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Σχολές Πυροσβεστικής.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr