Πρακτική Εκπαίδευση Σχολής Αξιωματικών στον Εξομοιωτή Συνθηκών Πυρκαγιάς

Πρακτική Εκπαίδευση Σχολής Αξιωματικών στον Εξομοιωτή Συνθηκών Πυρκαγιάς

Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε εντός των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Ακαδημίας από ομάδες του 4ου και 3ου έτους σπουδών της Σχολής Αξιωματικών, πρακτική εξάσκηση σε βασικά αντικείμενα της Πυροσβεστικής Τέχνης.

Η εκπαίδευση περιελάμβανε πρακτική εφαρμογή στα μέσα ατομικής προστασίας που πρέπει να φέρει και να χειρίζεται ο σύγχρονος επαγγελματίας πυροσβέστης, σε ένα κλειστά ελεγχόμενο περιβάλλον εξομοίωσης συνθηκών πυρκαγιάς.


Ο αυτοκινούμενος εξομοιωτής συνθηκών πυρκαγιάς που διαθέτει η Πυροσβεστική Ακαδημία, είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο κοντέινερ, το οποίο προσομοιάζει τις συνθήκες πυρκαγιάς σε κλειστούς χώρους και έχει τη δυνατότητα να τροποποιεί τις συνθήκες και παραμέτρους διέλευσης στο εσωτερικό του, ώστε να καλύπτει ποικίλα σενάρια αντιμετώπισης μιας αστικής πυρκαγιάς. Διαθέτει μηχανικά και ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, τα οποία εγγυώνται την πλήρη παρακολούθηση και έλεγχο της εκπαίδευσης.

Την ενημερωτική σελίδα των Σχολών Πυροσβεστικής μπορείτε να την δείτε εδώ.

Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση της ως άνω εκπαίδευσης πληρούσε την τήρηση και εφαρμογή των κανόνων και μέτρων πρόληψης και προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του COVID-19, λαμβάνοντας υπόψη τα τηρούμενα προσωρινά γενικά ή και ειδικά μέτρα που έχουν ληφθεί λόγω του COVID-19, σύμφωνα με τις οδηγίες – κατευθύνσεις που έχουν παρασχεθεί από το Α.Π.Σ., τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τα συναρμόδια Υπουργεία.

Την εποπτεία του συνόλου της εκπαίδευσης, είχε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος ΠΣ Σπυρίδων Πέτρου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr