Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στη φοιτητική κοινότητα

Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στη φοιτητική κοινότητα

Κορωνοϊός - νέα για φοιτητές: Θετικός στη μετάλλαξη Όμικρον φοιτητής στη Λάρισα που επέστρεψε από το εξωτερικό.

Νέο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκε στη χώρα και συγκεκριμένα σε φοιτητή στη Λάρισα ο οποίος επέστρεψε από την Αγγλία.


Ο φοιτητής γύρισε στη Λάρισα και εμφάνισε συμπτώματα, για αυτό και επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, όπου εκεί διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Το δείγμα του εστάλη για περαιτέρω διερεύνηση και διαπιστώθηκε ότι νοσεί από τη μετάλλαξη Όμικρον, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το larissanet, ο φοιτητής βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του και έλαβε φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Παράλληλα, γίνεται η απαραίτητη ιχνηλάτηση των στενών επαφών του. 

Παραλλαγή Όμικρον – 26 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης στην ενημερωτική εκδήλωση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ για την πανδημία και τον εμβολιασμό έχουν εντοπιστεί 26 κρούσματα της εν λόγω μετάλλαξης στην Κρήτη, τη Λακωνία και την Αττική.

Δεν σχετίζονται όλα τα κρούσματα με ταξίδι στο εξωτερικό.

Αναμένεται αύξηση

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε πως αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα τα κρούσματα με παραλλαγή Όμικρον.

«Οι συρροές και τα κρούσματα που αντιμετωπίζονται αυτή τη στιγμή είναι στη Κρήτη, στη Λακωνία και κάποια στην Αττική. Η παραλλαγή Όμικρον έναν μήνα έχει εξαπλωθεί σε 90 κράτη και όλη η βιβλιογραφία δείχνει πως είναι πιο μεταδοτική», ανέφερε.

Ο κ. Ζαούτης τόνισε πως αυτό που δεν γνωρίζουμε ξεκάθαρα είναι αν υπάρχει αυξημένη νοσηρότητα, γεγονός που μπορεί να συνδέεται με πιο ελαφριά νόσηση.

Επισήμανε πως αν το επόμενο διάστημα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων, μπορεί αυτό να είναι ένα σήμα πως αυξάνεται και η Όμικρον στην Ελλάδα.

Αποκαλύψεις Σύψα για τα συμπτώματα

Από την πλευρά του, ο Νίκος Σύψας αναφερόμενος στα συμπτώματα του κοροναϊού αλλά και στις διαφορές που παρουσιάζονται μεταξύ εμβολιασμένων, τόνισε : «Αρχικά πυρετός και ξηρός βήχας, αγευσία και ανοσμία, κόπωση, δύσπνοια και γαστρεντερικές διαταραχές ήταν τα συμπτώματα της covid19. Αλλά όταν εμφανίστηκε η Δέλτα ο ασθενής εμφάνισε καταρροή και βήχα, όπως και στο κρυολόγημα».

Όταν όμως πρόσθεσε, το άτομο είναι εμβολιασμένο και νοσήσει από κοροναϊό, έχει συμπτώματα κοινού κρυολογήματος χωρίς πυρετό». Τα συμπτώματα, λοιπόν, αλλάζουν βάσει των μεταλλάξεων. Τώρα με τη Όμικρον, στοιχειά από την Αγγλία δείχνουν ότι: πονοκέφαλος, πονόλαιμος, φτέρνισμα, βήχας, καταρροή, είναι τα σύμπτωμα της covid 19».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr