Πρόεδρος Φοιτητών ΑΣΤΕΡ: Εξαπάτηση σπουδαστών ΑΣΤΕ από το Υπουργείο Τουρισμού

Πρόεδρος Φοιτητών ΑΣΤΕΡ: Εξαπάτηση σπουδαστών ΑΣΤΕ από το Υπουργείο Τουρισμού

Οι ΑΣΤΕ ανήκουν στην Ανώτερη Εκπαίδευση, όπως αυτή προσδιορίζεται στην παράγραφο 7 του άρθρου 16 του Συντάγματος, βάσει του άρθρου 4 του ν. 3105/2003. Η εξέλιξη με την από 30/12/2020 ΚΥΑ και το νέο 4ετές πρόγραμμα σπουδών των ΑΣΤΕ, αποτελεί μια νέα εξαπάτηση των σπουδαστών, οι οποίοι προσδωκούν με αυτό το πρόγραμμα να ενταχθούν στο 6 ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, αφού εισάγονται στη σχολή μέσω μηχανογραφικού. Επομένως, η μη εισαγωγή τους στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθιστά την νέα απόφαση του προστιθέμενου 8ου εξαμήνου ως αντισυνταγματική.

Η προσπάθεια αναβάθμισης με το νέο πρόγραμμα σπουδών είναι σε λάθος κατεύθυνση, καθώς τα δικαιώματα απόκτησης ακαδημαϊκής ταυτότητας, πραγματοποίησης μεταπτυχιακού σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και συμμετοχής στο Πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιφυλάσσονται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία μόνο στους φοιτητές της Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 1 του ν. 4485/2017.


Με το νέο πρόγραμμα σπουδών προάγονται τα συντεχνιακά συμφέροντα και υποβαθμίζεται η Τουριστική Εκπαίδευση. Η αδιαφορία στο μέλλον των σπουδαστών ΑΣΤΕ, αλλά και των ίδιων αυτών ιστορικών σχολών παραμένει αλώβητη ακόμη και με αλλαγή κυβερνήσεων ανά τα έτη.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η πρόεδρος

Τσαμαντιώτη Γαρυφαλιά
3ετής σπουδάστρια ΑΣΤΕΡ

Υπό κατάληψη η ΑΣΤΕΡ - Τα δέκα αιτήματα των σπουδαστών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr