Η νέα απόφαση για τη χορήγηση 1.000 ευρώ στον "πρώτο" φοιτητή κάθε Πανεπιστημιακού Τμήματος

Η νέα απόφαση για τη χορήγηση 1.000 ευρώ στον "πρώτο" φοιτητή κάθε Πανεπιστημιακού Τμήματος

Φοιτητικά Επιδόματα: Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν μέσα από το παρόν άρθρο τη νέα τροποποιητική απόφαση. Προϋποθέσεις και διαδικασία χορήγησης βραβείου Αριστείας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σε πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης - Το βραβείο συνίσταται στο ποσό 1.000 ευρώ το οποίο καταβάλλεται εφάπαξ από το ΙΚΥ.

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση σχετικά με τον καθορισμό των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χορήγησης βραβείου Αριστείας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σε πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».


Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, το βραβείο απονέμεται στον πρώτο σε βαθμολογία πτυχιούχο εκάστου Τμήματος ΑΕΙ, για τα ακαδημαϊκά έτη 2019-2020, 2020-2021, 2021-2022, 2022-2023 εφόσον δεν έχει υπερβεί τον προβλεπόμενο χρόνο σπουδών του οικείου ΑΕΙ για τη λήψη του πτυχίου, συμπεριλαμβανομένης της επαναληπτικής εξεταστικής του Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, το βραβείο απονέμεται στον πτυχιούχο ο οποίος συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό μορίων για την εισαγωγή του στο Τμήμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις. 

Το βραβείο θα κατατίθεται από το Ι.Κ.Υ. απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων, αφού δηλώσουν προς το ΙΚΥ, με τον τρόπο που θα τους υποδειχθεί, τα εξής στοιχεία: το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμό τους, τον ΑΦΜ τους και το ΙΒΑΝ του λογαριασμού τους σε τράπεζα της ημεδαπής.

Οι σχετικές πληρωμές θα πραγματοποιούνται με ευθύνη των αρμόδιων οικονομικών υπηρεσιών του Ι.Κ.Υ. μέσω της έκδοσης εντολών πληρωμής, μετά από έλεγχο του πλήρους φακέλου των δικαιολογητικών, προκειμένου να διασφαλίζεται η νομιμότητα και η κανονικότητα της σχετικής δαπάνης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 91 του ν. 4270/2014.

Μείνετε συντονισμένοι για το παρόν θέμα μέσα από την ενημερωτική σελίδα Φοιτητικά Επιδόματα.

Ποιοι εξαιρούνται 

Από τη χορήγηση βραβείων αριστείας εξαιρούνται οι πτυχιούχοι των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών και των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής, καθώς και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr