Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για Voucher σίτισης αξίας 250€ σε οικονομικά αδύναμους φοιτητές

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για Voucher σίτισης αξίας 250€ σε οικονομικά αδύναμους φοιτητές

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα voucher σίτισης, αξίας 250 ευρώ, σε πρωτοετείς φοιτητές, μέλη οικογένειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η Δομή Υποστήριξης Δράσεων Κοινωνικής Ένταξης ΓΕΦΥΡΑ με έδρα την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υλοποιεί τη δράση «σπουδά...ΖΩ» που αποτελεί την παροχή διατακτικών σίτισης (vouchers) αξίας 250,00€ ευρώ, εφάπαξ, σε κάθε προπτυχιακό πρωτοετή φοιτητή ή φοιτήτρια του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, μέλος οικογένειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας.


Η δράση υλοποιείται με μέριμνα και κριτήρια εισοδηματικά και κοινωνικά που τίθενται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, ενώ ο προϋπολογισμός της ορίζεται στο ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000,00€), συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%. 

Η δράση στοχεύει στην στήριξη των προπτυχιακών πρωτοετών φοιτητών - φοιτητριών των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, για την ομαλή κοινωνικοοικονομική ένταξή τους στο νέο φοιτητικό περιβάλλον, για την κάλυψη αναγκών σίτισης μέσω της προμήθειας ειδών διατροφής ή/και υπηρεσιών εστίασης καθώς και στη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των μελών των οικογενειών αυτών.

Να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής έως την Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021.

Ποιοι δικαιούνται το voucher των 250€

Η δράση απευθύνεται σε προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες του ακαδημαϊκού έτους 2021 - 2022, μέλη οικογενειών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας καθώς και σε απροστάτευτα τέκνα ως αυτά ορίζονται στη σχετική πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Το κατώφλι φτώχειας, όπως αυτό προσδιορίστηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2020, ορίζεται σε 5.266€ ετησίως, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενο κατά:

  • 50% για τον σύζυγο και κάθε παιδί από 14 έως και 24 ετών.
  • 30% για κάθε παιδί κάτω των 14 ετών.

Παροχή διατακτικών σίτισης σε προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές - φοιτήτριες του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, μέλη οικογενειών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Η προκήρυξη για τα voucher των 250€

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr