Κεραμέως: Εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε Πανεπιστήμιο - Αποκλειστικά διά ζώσης τα μαθήματα των φοιτητών

Κεραμέως: Εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε Πανεπιστήμιο - Αποκλειστικά διά ζώσης τα μαθήματα των φοιτητών

Άνοιγμα Πανεπιστημίων: Εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο της χώρας προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενόψει της έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων του νέου ακαδημαϊκού έτους.

"Το εμβόλιο για τον κορονοϊό αλλάζει πλήρως τον χάρτη. Πέρσι κλείναμε το τμήμα με λίγα κρούσματα για να προστατεύσουμε τα σπίτια. Φέτος όμως τα σπίτια είναι θωρακισμένα", ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και εξήγησε ότι τα πρωτόκολλα για τις περιπτώσεις κρουσμάτων σε σχολική αίθουσα ακολουθούν τη διεθνή τάση.


Σε περίπτωση κρούσματος όλο το τμήμα θα κάνει δύο rapid test δωρεάν από το κράτος ενώ τα παιδιά που θα είναι πιο κοντά στο κρούσμα θα κάνουν σχεδόν κάθε ημέρα τεστ και οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν self test", είπε.

Σημειώνεται ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δική τους ευθύνη και δικό τους κόστος. Αναφερόμενη στο αυξημένο testing η υπουργός ειπε ότι "κανείς δεν θα μπαίνει σε τάξη χωρίς κάλυψη".

Αποκλειστικά διά ζώσης τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια

Για τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια, η υπουργός είπε ότι προβλέπεται για γίνονται αποκλειστικά δια ζώσης.

"Για να προσέρχεται κανείς θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης εξαμήνου.

Για τους υπόλοιπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει προβλέπεται η διεξαγωγή δύο εργαστηριακών τεστ την εβδομάδα με δικό τους κόστος" είπε σημειώνοντας ότι έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις για εμβολιαστικά κέντρα.

Πρύτανης ΑΕΙ: Προσεχώς οι ανακοινώσεις για τον τρόπο ελέγχου των φοιτητών στα Πανεπιστήμια

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ: Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε φοιτητές – ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr