Πρύτανης ΑΕΙ: Προσεχώς οι ανακοινώσεις για τον τρόπο ελέγχου των φοιτητών στα Πανεπιστήμια

Προσεχώς η ανακοίνωση των διαδικασιών και του τρόπου που θα γίνει η είσοδος των φοιτητών στα Πανεπιστήμια

Άνοιγμα Πανεπιστημίων: 20 ημέρες πριν την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους δεν έχει ακόμη αποφασιστεί η διαδικασία που θα ακολουθείται. Τις προσεχείς ήμερες αναμένεται να ανακοινωθούν οι διαδικασίες και ο τρόπος που θα γίνεται η είσοδος των φοιτητών σε πανεπιστήμια, αμφιθέατρα και εργαστήρια, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ καθηγητής Θάνος Δημόπουλος.

Όπως τόνισε ο κ. Δημόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων είχε επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας και αναμένουμε τις προσεχείς ημέρες να ανακοινωθούν και σε συνεργασία των ειδικών του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης οι διαδικασίες με βάση τις οποίες θα μπορεί να γίνεται η είσοδος στα αμφιθέατρα, στα εργαστήρια και παντού με ασφάλεια και με απόδειξη ότι κάποιος τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή δεν είναι φορέας, δεν έχει μολυνθεί από τον ιό.


Ο Πρύτανης πρόσθεσε, ενδεχομένως να υπάρξει κάποια εφαρμογή με την οποία χωρίς να παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα κάποιου να γίνεται η πιστοποίηση ότι έχει εμβολιαστεί ή έχει ένα αρνητικό τεστ. Συμπλήρωσε λέγοντας ότι, το Υπουργείο Παιδείας έχει "σκύψει" αυτή την περίοδο στο θέμα αυτό προκειμένου να βρεθεί μια διαδικασία που θα είναι πιο εύκολη και να αποφευχθεί αυτό που θα έλεγε κανείς ένα face control.

Τέλος είπε πως τα Πανεπιστήμια έχουν σαφώς ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι φοιτητικές παρατάξεις, οι πάντες. Επομένως επι της ουσίας δεν υπάρχει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα και καλύτερα θα είναι να προχωρήσει κανείς προς αυτή την κατεύθυνση παρά να μπούμε σε διαδικασίες ελέγχων face controls κτλ.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι υπάρχει πρόθεση για την δημιουργία 4ων εμβολιαστικών κέντρων, στο ΕΚΠΑ, στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, στην Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στη Δάφνη και στο Συγκρότημα Ευρίπου.

Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς ότι νεότερο και για κάθε απόφαση που θα λάβει το κάθε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα θα υπάρξει σχετική ενημέρωση. Συντονιστείτε στα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα με τις δηλώσεις του Πρύτανη:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr