Υπουργός Υγείας: Με δαπάνη του φοιτητή τα δύο τεστ ανά βδομάδα

Υπουργός Υγείας: Με δαπάνη του φοιτητή τα δύο τεστ ανά βδομάδα

Αναλυτικά όλα όσα είπε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας ανακοινώνοντας τα μέτρα Δημόσιας Υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες και συγκεκριμένα για τους φοιτητές είπε τα εξής:

«Τα μέτρα Δημόσιας Υγείας θεσπίζονται μόνο για τους ανεμβολίαστους ώστε να μπει φρένο στην μετάδοση του κορωνοϊού και τις νέες μεταλλάξεις», εξήγησε ο υπουργός Υγείας υπενθυμίζοντας ότι πάνω από το 90% των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) είναι ανεμβολίαστοι.


Φοιτητές: Οι φοιτητές υποχρεούνται σε 2 εργαστηριακά rapid tests την εβδομάδα που πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του φοιτητή (10 ευρώ/τεστ). Εν συνεχεία θα πρέπει να επιδεικνύει ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ (από το gov.gr) η οποία θα ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τις πανεπιστημιακές αρχές.

Μαθητές: Οι μαθητές θα προσέρχονται στις σχολικές δομές έχοντας πραγματοποιήσει 2 self test ανά εβδομάδα, τα οποία θα διατίθενται δωρεάν και τα αποτελέσματα τους πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου στις δημόσιες δομές διάγνωσης Covid-19 θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μόνο εμβολιασμένοι και συμπτωματικοί πολίτες και θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να προσέρχονται στις δημόσιες δομές για να κάνουν δωρεάν τεστ πριν ταξιδέψουν ή για την προσέλευσή τους στην εργασία ή στο πανεπιστήμιο ή αλλού. Θα πρέπει δηλαδή να πηγαίνουν σε ιδιωτικές δομές.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr