Πρυτάνεις: Επιστροφή στα έδρανα το Χειμερινό Εξάμηνο

Πρυτάνεις: Επιστροφή στα έδρανα το Χειμερινό Εξάμηνο

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων με απόφαση που εξέδωσε μετά το πέρας της Συνόδου των Πρυτάνεων ζητά να διεξαχθεί δια ζώσης το χειμερινό εξάμηνο με εκπαιδευτικό προσωπικό και εκπαιδευομένους εμβολιασμένους.

Τη διεξαγωγή των μαθημάτων, εργαστηρίων, κλινικών και πρακτικής άσκησης δια ζώσης από το χειμερινό εξάμηνο 2021-2022 εισηγούνται οι πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ της χώρας, θέτοντας όμως ως προϋπόθεση τον εμβολιασμό όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.


Σε αυτό το πλαίσιο, η Σύνοδος των Πρυτάνεων ζητά α) να εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας άμεσα ΚΥΑ για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου 2021 παρόμοια με αυτή που εκδόθηκε για τον Ιούνιο 2021 (δυνατότητα καθορισμού από την Σύγκλητο κάθε Ιδρύματος του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων) και (β) το χειμερινό εξάμηνο να διεξαχθεί δια ζώσης με εκπαιδευτικό προσωπικό και εκπαιδευομένους εμβολιασμένους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος προανήγγειλε την επαναλειτουργία των ΑΕΙ δια ζώσης από την 1η Οκτωβρίου. 

Ο Άγγελος Συρίγος επισήμανε ότι «σίγουρα μέσα στην αίθουσα θα είναι οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουμε πιστοποιητικό ότι έχουνε νοσήσει από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι πάνω στο τραπέζι. Θα έχουμε φτιάξει εμβολιαστικά κέντρα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις για να διευκολύνονται οι φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί, να μπορούν να εμβολιαστούν άμεσα και συνεργαζόμαστε στενά με τις πανεπιστημιακές αρχές, που ήδη μας έχουν υποδείξει χώρους μέσα στα πανεπιστήμια, για να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε αυτά τα εμβολιαστικά κέντρα για να πάει πιο γρήγορα ο εμβολιασμός».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr