Έλληνας φοιτητής αγνοείται στα συντρίμμια της 12οροφης πολυκατοικίας στο Μαϊάμι

Έλληνας φοιτητής αγνοείται στα συντρίμμια της 12οροφης πολυκατοικίας στο Μαϊάμι -Τον αναζητά η οικογένεια του

Μεγάλη αγωνία επικρατεί για την τύχη του 21χρονου Έλληνα που αγνοείται μετά την κατάρρευση της 12όρωφης πολυκατοικίας στο Μαϊάμι στις 24 Ιουνίου. Σε ανάρτησή στο Facebook της θείας του Έλληνα ομογενή με καταγωγή από την Ξάνθη αναφέρεται ότι η οικογένεια δεν έχει κάποια ενημέρωση για το τι έχει συμβεί. «Προσευχηθείτε για ένα θαύμα. Ο ανιψιός μου βρισκόταν στο κτίριο του συγκροτήματος που κατέρρευσε στο Μαϊάμι. Προσευχηθείτε να είναι ζωντανός. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε τίποτα», είναι το μήνυμα στον λογαριασμό της Τίνας Γιαννιτσοπούλου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για τον Ανδρέα Γιαννιτσόπουλο, ο οποίος είναι 21 χρονών και είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Νάσβιλ στην πολιτεία του Τενεσί. Ο παππούς του και συνονόματος του Ανδρέας, με καταγωγή από Ξάνθη και Θεσσαλονίκη μιλώντας στον ΑΝΤ1 επιβεβαίωσε με ότι ο εγγονός του είναι ανάμεσα στους αγνοουμένους.


«Ο γιός μου, ο Κώστας, μου το έκρυβε μέχρι σήμερα επειδή επρόκειτο την Δευτέρα να κάνω μια εγχείρηση. Σήμερα μου είπε όμως την αλήθεια. Ο εγγονός μου πήγε στο Μαϊάμι για διακοπές. Ήταν καλεσμένος στο σπίτι ενός οικογενειακού φίλου του γιου μου. Είναι αριστούχος φοιτητής με υποτροφία και απίστευτος αθλητής, τέλειος χαρακτήρας». Μάλιστα αποκάλυψε ότι για πρώτη φορά φέτος θα επισκεπτόταν στην Ελλάδα μαζί με τον αδερφή του.

Η οικογένεια του αγνοούμενου ομογενή διαμένει μόνιμα στην πολιτεία του Τέξας. Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Wall Street Journal ο πατέρας του 21χρόνου Κώστας Γιαννιτσόπουλος, ο νεαρός ομογενής είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι και έμενε με έναν οικογενειακό φίλο, ο οποίος επίσης είναι αγνοούμενος. Η πολυκατοικία κατέρρευσε στις 24/6 με τα πλάνα από τη στιγμή της ισοπέδωσής της να είναι σοκαριστικά.

Στους πέντε οι νεκροί

Οι διασώστες συνεχίζουν νωρίς σήμερα το πρωί να εργάζονται για να βρουν πάνω από 150 αγνοούμενους ενοίκους ανάμεσα στα συντρίμμια του 12ώροφου συγκροτήματος κατοικιών που κατέρρευσε πριν από τρεις ημέρες, ενώ ερωτήματα διατυπώνονται σχετικά με τη δομική ακεραιότητα του κτιρίου. Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε σε πέντε χθες, Σάββατο, αφού οι διασώστες βρήκαν έναν νεκρό στη διάρκεια της μεθοδικής έρευνας που διεξάγουν στον τόπο της καταστροφής στο Σέρφσαϊντ, μια παραλιακή κωμόπολη κοντά στο Μαϊάμι, δήλωσε στη διάρκεια βραδινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα.

Με τη βοήθεια σκύλων, συσκευών σάρωσης με υπέρυθρες ακτίνες και βαρύ εξοπλισμού, οι διασώστες συνεχίζουν να ελπίζουν ότι άνθρωποι μπορεί να έχουν επιζήσει μέσα σε θυλάκους αέρα που μπορεί να έχουν σχηματισθεί μέσα στα συντρίμμια.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr