Ξεκινούν στις (14/6) οι πρακτικές, κλινικές & εργαστήρια όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων

Ξεκινούν οι πρακτικές, κλινικές & εργαστήρια όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων

Ξεκινούν και πάλι από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου οι πρακτικές, κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις των φοιτητών όλων των ετών, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επιπλέον, από το Σάββατο, η απαγόρευση της κυκλοφορίας επεκτείνεται από το Σάββατο 12 Ιουνίου κατά μία ώρα, δηλαδή θα ισχύει 1:30 - 5:00 π.μ.


Ακόμα, το Σάββατο 12 Ιουνίου επιστρέφει η μουσική στους χώρους εστίασης και, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, «οι παρευρισκόμενοι των καταστημάτων εστίασης θα πρέπει να είναι αυστηρά καθήμενοι».

Όπως επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, την 1η Ιουλίου θα σταματήσει να ισχύει το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας «αν και εφόσον ο αριθμός κρουσμάτων μας το επιτρέψει».

Επιπλέον από το Σάββατο 12 Ιουνίου, 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων.

Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς:

• Από το Σάββατο 12 Ιουνίου, επιστρέφει η μουσική σε μπαρ και εστιατόρια στους εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο είναι 5.000 ευρώ στην πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε δεύτερη παράβαση.

• Από το Σάββατο 12 Ιουνίου, παρατείνεται κατά μία ώρα το ωράριο κυκλοφορίας με την απαγόρευση να αρχίζει πλέον στη 01:30 μέχρι τις 05:00. Πρόκειται για την τελευταία αναπροσαρμογή που γίνεται καθώς από την 1η Ιουλίου, αίρεται εντελώς η απαγόρευση κυκλοφορίας, με γνώμονα πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα. 

• Από 12 Ιουνίου στις 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες θεάματος-ακροάματος από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% όταν το θέατρο είναι μέχρι 5.000 θέσεις χωρητικότητας, σε 65% όταν είναι έως 15.000 και όταν είναι πλέον των 15 χιλ. θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα με υποχρεωτική μάσκα για όλους (σε κάθε περίπτωση).

• Από 14 Ιουνίου ξεκινούν οι πρακτικές εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων και των κέντρων δια βίου μάθησης των ΑΕΙ. 

• Σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, θα επιτρέπεται ταυτόχρονα η παρουσία τεσσάρων (4) πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ. 

• Από 1η Ιουλίου, το όριο για υπηρεσίες catering/δεξιώσεων αυξάνεται από 100 σε 300 άτομα.

• Εμποροπανήγυρεις: Επανέναρξή τους σε περιφερειακές ενότητες όπου το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων, θα ξεπερνά το 50%.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr