Διχάζει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός φοιτητών στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Διχάζει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός φοιτητών στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Υποχρεωτικό έχουν καταστήσει τον εμβολιασμό όλων των φοιτητών τους, προκειμένου να γίνουν δεκτοί από το φθινόπωρο, εκατοντάδες πανεπιστήμια και κολέγια στις ΗΠΑ, προκειμένου – όπως υποστηρίζουν – να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον στην διαπροσωπική επικοινωνία καθηγητών και φοιτητών σύμφωνα με την Financial Times αναφέρει η Καθημερινή.

«Μπαίνοντας στην τάξη ή το εργαστήριο, οι φοιτητές δεν θα πρέπει να ανησυχούν για το αν κινδυνεύουν» ειπιχειρηματολογεί υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού η Ενωση Αμερικανικών Πανεπιστημίων και Κολεγίων, με περισσότερα από 1200 μέλη.


Τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν επιστρέψουν στο πανεπιστήμιο από τις καλοκαιρινές διακοπές τους, οι φοιτητές (παλιοί και νέοι) θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους είτε με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson είτε να έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση των (Pfizer ή Moderna.  

Εξαιρέσεις προβλέπονται μόνο για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους

Ωστόσο, ενώ κάποιοι φοιτητές αισθάνονται πιο άνετα να παρακολουθούν διαλέξεις και να αθλούνται με εμβολιασμένους συνομηλίκους, η πολιτική του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχει εξοργίσει άλλους που υποστηρίζουν ότι τα υποχρεωτικά «τρυπήματα» είναι ανήθικα, επισημαίνοντας τα ζητήματα που μπορεί να δημιουργήσει αυτή η «εντολή». 

«Νομίζω ότι είναι τρομακτικό και επιβλαβές», δήλωσε η Chaida Bango Bango, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, η οποία διαμαρτύρεται για την απόφαση του πανεπιστημίου της να απαιτήσει τον εμβολιασμό των φοιτητών του. 

«Είμαι υπέρ της προσωπικής αυτονομίας. Αν εσεις θέλετε να κάνετε το εμβόλιο κάθε μέρα για το υπόλοιπο του έτους, κάντε το» είπε χαρακτηριστικά. 

Επίσης, ορισμένα πανεπιστήμια ιδρύματα φοβούνται ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα απομακρύνει τις έγχρωμες κοινότητες από τα πανεπιστήμια καθώς αυτές είναι πιο διστακτικές απέναντι στα τρύπημα του σώματος,  και ίσως προτιμήσουν να μην εμβολιαστούν από το να φοιτήσουν στο πανεπιστήμιο.

Περίπου 20 εκατομμύρια φοιτητές από όλο τον κόσμο εγγράφηκαν πέρυσι σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού που, εάν εμβολιαζόταν, θα βοηθούσε στη μείωση των επιπέδων μόλυνσης από την Covid-19 και του κινδύνου εμφάνισης νέων μεταλλάξεων του ιού. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr