Έρχεται άρση στον περιορισμό μετακινήσεων εκτός νομού

Έρχεται άρση στον περιορισμό μετακινήσεων εκτός νομού

Μετακίνηση εκτός νομού: Διέξοδο για την επιστροφή στον τόπο σπουδών και συγκεκριμένα στη φοιτητική τους κατοικία αναζητούν χιλιάδες φοιτητές.

Ποιοι και πότε θα χρειάζονται αρνητικό τεστ. Τα δύο σενάρια για τις μετακινήσεις στην ηπειρωτική και στη νησιωτική χώρα.


Η επιστροφή στην κανονικότητα φαίνεται ότι πραγματοποιείται πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Μάλιστα, παρόλο που οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις μιλούσαν για απελευθέρωση των μετακινήσεων από την 15η Μαΐου, φαίνεται ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί μία μέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα από την 6η πρωινή της 14ης Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να είναι διαφορετικές οι προϋποθέσεις τόσο για τα ταξίδια στην ενδοχώρα όσο και για τα ταξίδια στα νησιά. Πιο συγκεριμένα για τη μετακίνηση στην ενδοχώρα θα ισχύει ισχυρή σύσταση, -αλλά όχι υποχρέωση, για διενέργεια self test ή μοριακού τεστ πριν το ταξίδι, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν και βεβαιώσεις εμβολιασμού.

Από την άλλη για μετακίνηση στα νησιά πιθανότατα ενδέχεται να είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ή pcr 72 ώρες πριν από το ταξίδι ή οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η υποχρέωση θα αφορά τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά ταξίδια.

Τι θα γίνει με τα SMS στο 13033 και το 13032 και παράταση κυκλοφορίας

Στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να μπει οριστικό τέλος στην υποχρέωση αποστολής SMS για μετακινήσεις στο 13033 και για το λιανεμπόριο και τα πολυκαταστήματα στο 13032. Επίσης σταματά το click inside και το click away και οι καταναλωτές θα προσέρχονται ελεύθερα στα καταστήματα. Το ωράριο κυκλοφορίας θα παραταθεί κατά τουλάχιστον μία ώρα, ενδεχομένως και έως τις 12.30 και αντίστοιχα θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr