Με πρωταπριλιάτικα μηνύματα η πορεία φοιτητών στην Αθήνα - Συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καρδίτσα, Γιάννενα, Ξάνθη και Κομοτηνή

Με πρωταπριλιάτικα μηνύματα η πορεία φοιτητών στην Αθήνα - Συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καρδίτσα, Γιάννενα, Ξάνθη και Κομοτηνή

Φοιτητικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Καρδίτσα, στα Γιάννενα, στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή.

Κεντρικό αίτημα των φοιτητών ήταν το άνοιγμα των σχολών τους με όλα τα μέσα προστασίας.


Αθήνα

Φοιτητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, παρά τη βροχή. Φοιτητικοί σύλλογοι δίνουν το παρόν και διεκδικούν να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί για τα Πανεπιστήμια.

Επιπλέον, απαιτούν το ασφαλές άνοιγμα των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία από τα Προπύλαια και κατευθύνονται έξω από τη Βουλή.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχε και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Αττικής, που διεκδικεί επίσης επιστροφή στις σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και για τα εργαστηριακά μαθήματα, να ξεκινήσουν άμεσα οι πρακτικές.

Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Απέναντι στην επίθεση στις ζωές και τις σπουδές μας, απέναντι στην τρομοκρατία, στην καταστολή και τις απαγορεύσεις απαντάμε με τον οργανωμένο μας αγώνα στο πλευρό όλων των εργαζομένων. Αυτή είναι η πραγματική μας δύναμη».


Φωτό SOOC

Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου στη μία το μεσημέρι και πορεία διαμαρτυρίας για το νόμο για τις ανώτατες σχολές πραγματοποίησαν φοιτητές.

Η πορεία κινήθηκε επί της Εγνατίας πέρασε από την πλατεία Αγίας Σοφίας, την οδό Τσιμισκή, και την οδό Ίωνος Δραγούμη και έφτασε έξω από το ΥΜΑΘ. Συνέχισε στην οδό Αγίου Δημητρίου και από την οδό Ιασωνίδου κατέβηκε και πάλι στην Εγνατία στο ύψος της Καμάρας και κατέληξε στα πανεπιστήμια, έξω από το κτίριο της πρυτανείας στις 3 μ.μ., την ώρα που ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της συγκλήτου του ΑΠΘ, όπου πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας.

Ιωάννινα

«Οι φοιτητές ζητάμε να επιστρέψουμε στις σχολές μας» Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην σημερινή πορεία.

Λάρισα

Με μαχητικό τρόπο εξέφρασαν τα αιτήματά τους φοιτητές και μαθητές, οι οποίοι μετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται το μεσημέρι της Πέμπτης στη Λάρισα.

Κάνοντας πορεία στους κεντρικούς δρόμους ζήτησαν μέτρα ώστε να επιστρέψουν με ασφάλεια στις πανεπιστημιακές σχολές και τα σχολεία, όπως και απόσυρση των νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου Παιδείας.


φωτό larissanet

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr