Κλειστά Πανεπιστήμια-Σχολές: Το ΦΕΚ για το Εαρινό Εξάμηνο (2020-2021) – ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ

Κλειστά Πανεπιστήμια-Σχολές: Το ΦΕΚ για το Εαρινό Εξάμηνο (2020-2021) – ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ

Σε ΦΕΚ που υπογράφει ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, ορίζεται πως η εκπαιδευτική διαδικασία στα ΑΕΙ θα συνεχιστεί με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και για το εαρινό εξάμηνο.

Με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης θα συνεχίσουν τις σπουδές τους οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές των πανεπιστημίων της χώρας, όπως ορίζεται από σχετική απόφαση του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου.


Στην σχετική απόφαση, σημειώνεται πως θα υπάρξουν εξαιρέσεις που θα οριστούν με νέα υπουργική απόφαση κατά περίπτωση για όσους παρακολουθούν πρακτικές ασκήσεις, εργαστήρια και κλινικές. 

Ακόμη, ο αριθμός των εβδομάδων διδασκαλίας οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε ένα μάθημα δύναται να είναι μικρότερος από δεκατρείς (13) πλήρεις εβδομάδες διδασκαλίας, αλλά σε καμία περίπτωση μικρότερος από δέκα (10), υπό την προϋπόθεση ότι στο εν λόγω χρονικό διάστημα έχει υλοποιηθεί το σύνολο των διδακτικών ωρών, όπως αυτές προβλέπονται στο κάθε πρόγραμμα σπουδών,

Ενώ προβλέπεται πως η χρονική διάρκεια του εξαμήνου μπορεί να παραταθεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από δύο (2) εβδομάδες, κατά παρέκκλιση των παρ. 5, 6 και 7 του άρθρου 33 του ν. 4009/2011 (Α΄ 195), του ισχύοντος Οργανισμού του Α.Ε.Ι., του ισχύοντος Κανονισμού του κάθε Προγράμματος Σπουδών και κάθε άλλης κανονιστικής απόφασης των οργάνων του Α.Ε.Ι.

Αναλυτικά η Απόφαση:

Άρθρο 1

Εκπαιδευτική διαδικασία κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021

Η παροχή διδακτικού έργου του άρθρου 31 του ν. 4009/2011 (Α΄ 195) προς τους φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση μέσων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (σύγχρονη και ασύγχρονη) καθ’ όλη τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 και έως την ολοκλήρωσή του.

Εξαιρούνται όσοι παρακολουθούν κλινικές, πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις, όπως ρυθμίζονται στην εκάστοτε κοινή υπουργική απόφαση για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοιού COVID-19.

Άρθρο 2

Ενέργειες των οργάνων των Α.Ε.Ι. για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021

1. Για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου των Α.Ε.Ι., και αποκλειστικά για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021:

α) ο αριθμός των εβδομάδων διδασκαλίας οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε ένα μάθημα δύναται να είναι μικρότερος από δεκατρείς (13) πλήρεις εβδομάδες διδασκαλίας, αλλά σε καμία περίπτωση μικρότερος από δέκα (10), υπό την προϋπόθεση ότι στο εν λόγω χρονικό διάστημα έχει υλοποιηθεί το σύνολο των διδακτικών ωρών, όπως αυτές προβλέπονται στο κάθε πρόγραμμα σπουδών,

β) η χρονική διάρκεια του εξαμήνου μπορεί να παραταθεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από δύο (2) εβδομάδες, κατά παρέκκλιση των παρ. 5, 6 και 7 του άρθρου 33 του ν. 4009/2011 (Α΄ 195), του ισχύοντος Οργανισμού του Α.Ε.Ι., του ισχύοντος Κανονισμού του κάθε Προγράμματος Σπουδών και κάθε άλλης κανονιστικής απόφασης των οργάνων του Α.Ε.Ι.

2. Η απόφαση ως προς την ακριβή χρονική διάρκεια του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2020- 2021, τη μείωση του αριθμού των εβδομάδων διδασκαλίας για ένα ή περισσότερα μαθήματα ή την παράταση του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2020- 2021 για κάθε πρόγραμμα σπουδών σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1, λαμβάνεται από τον Πρύτανη του οικείου Α.Ε.Ι., κατόπιν αιτιολογημένης εισήγησης του Προέδρου του Τμήματος σε περίπτωση προγραμμάτων σπουδών πρώτου κύκλου ή του Διευθυντή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) σε περίπτωση προγραμμάτων σπουδών δεύτερου κύκλου.

Η απόφαση αναρτάται στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr