Ελεύθεροι οι 31 συλληφθέντες της κατάληψης στο ΑΠΘ

Ελεύθεροι οι 31 συλληφθέντες της κατάληψης στο ΑΠΘ

Εκατοντάδες φοιτητές βρέθηκαν έξω από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στο πλευρό των 31 συλληφθέντων από τα χθεσινά γεγονότα στην πρυτανεία του ΑΠΘ. «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι με σηκωμένες τις γροθιές υποδεχόμενοι τους συλληφθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι με αναβολή της δίκης τους.

Ελεύθεροι αφέθησαν οι 31 συλληφθέντες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου με αστυνομικούς μέσα και έξω από το κτίριο της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε καταλάβει από το πρωί της ίδιας μέρας ομάδα φοιτητών, ζητώντας την απόσυρση του τελευταίου νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Ορίστηκε δικάσιμος για όλους για την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, ωστόσο το δικαστήριο θα πάρει αναβολή λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Οι 31 συλληφθέντες σύμφωνα με το "Εθνος" κατηγορούνται για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, για φθορές και για παράβαση νόμου περί συναθροίσεων. Δύο εξ' αυτών κατηγορούνται και για αντίσταση και ένας θα δικαστεί και για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης και για όπλοφορία.

Από το πρωί ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης περίπου 1.200 άτομα, σε ένδειξη συμπαραστασης στους συλληφθέντες. Για περίπου τρεις ώρες φώναζαν συνθήματα για την απελευθέρωση των συλληφθέντων και εναντίον της αστυνομίας, καθώς και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Όταν αφέθησαν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι, ξέσπασαν σε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα.

Σύμφωνα με δικηγόρους εκ των συλληφθέντων θα υποβληθεί μήνυση σε βάρος αστυνομικών για απρόκλητη βία, καθώς και εναντίον όσων ισχυριστηκαν ότι μεταξύ των συλληφθέντων υπάρχουν εξωπανεπιστημιακοί.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φωτογραφίες: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr