ΜΑΣ: "Οι φοιτητές παλεύουν και θα νικήσουν"

ΜΑΣ: "Οι φοιτητές παλεύουν και θα νικήσουν"

Η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ για την επίθεση σε βάρος των φοιτητών και τις προσαγωγές από την κινητοποίηση των φοιτητών:

"Σήμερα από νωρίς το πρωί Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν κατάληψη στο κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ με αίτημα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια οι σχολές. H απάντηση της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας και των Πρυτανικών Αρχών ήταν ένα νέο όργιο καταστολής σε βάρος των φοιτητών!


Καταγγέλουμε τις αναίτιες προσαγωγές συμφοιτητών μας στο σωρό, το όργιο βίας, χημικών, δακρυγόνων και τους τραυματισμούς, την άγρια επίθεση σε βάρος φοιτητών που κινητοποιούνταν, φοιτητών που έκαναν Γενική Συνέλευση, σε βάρος αυτών που διεκδικούν να σπουδάσουν!

Οι μάσκες έπεσαν! Οι πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης έγιναν ξεκάθαρες!

Για την κυβέρνηση «κοινή λογική» είναι τα πανεπιστήμια να παραμείνουν κλειστά, για να περνάει νομοσχέδια πίσω από τις πλάτες μας, ελπίζοντας να εξασφαλίσει τις λιγότερες αντιδράσεις. Για αυτό βάζει την αστυνομία μέσα στις σχολές και αφήνει τους φοιτητές απ ‘εξω!Για αυτό η Πρυτανεία του ΑΠΘ τολμά να «κατηγορεί» τους φοιτητές για παρακώληση της λειτουργίας του Ιδρύματος που παραμένει εδώ και ένα χρόνο κλειστό όπως και όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας! Οι πραγματικές επιδιώξεις της πολιτικής τους και ο στόχος του νομοσχεδίου είναι ξεκάθαρος: θέλουν να εξασφαλίσουν «σιγή ιχθύος» για να κάνουν τις σπουδές μας χειρότερες, για να βάλουν κι άλλα εμπόδια στην προσπάθεια μας να σπουδάσουμε ολοκληρωμένα, να δουλέψουμε με δικαιώματα. Για αυτό αντιμετωπίζουν τους φοιτητές που αγωνίζονται ως εγκληματίες!

Το νομοσχέδιο που ψήφισαν στη Βουλή οι φοιτητές το έχουμε ήδη απορρίψει και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να εφαρμοστεί! Δε θα χαρίσουμε τις σπουδές και το μέλλον μας στα σχέδια τω κυβερνήσεων για Πανεπιστήμιο της επιχειρηματικής λειτουργίας, της καταστολής! Οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι φοιτητές δεν τρομοκρατούνται και δεν υποχωρούν! Με ψηλά το κεφάλι συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να γίνουμε ξανά φοιτητές, να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, για τα δικαιώματα μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή!

  • Να αποχωρήσουν εδώ και τώρα οι αστυνομικές δυνάμεις από το ΑΠΘ!
  • Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές!
  • Να μην μετατραπούν οι προσαγωγές σε συλλήψεις!"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr