ΑΕΝ: Τι πρέπει να κάνουν οι Σπουδαστές για να συμμετάσχουν στην εξεταστική Φεβρουαρίου (ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ)

ΑΕΝ (SOS): Τι πρέπει να κάνουν οι Σπουδαστές για να συμμετάσχουν στην εξεταστική Φεβρουαρίου (ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ)

Παρουσιάζονται στους σπουδαστές των ΑΕΝ τα ειδικά θέματα και οι προϋποθέσεις πραγματοποίησης της εξεταστικής περιόδου Φεβρουαρίου 2021, με τη χρήση εξ αποστάσεως μεθόδων, σύμφωνα με την σχετική Απόφαση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία εκδόθηκε σήμερα.

Εξεταστική ΑΕΝ: Σπουδαστές στέλνουν σε λάθος email τη δήλωσης συναίνεσης! ΠΡΟΣΟΧΗ!


Καλούνται όλοι οι σπουδαστές να μελετήσουν προσεκτικά όλες τις πτυχές και τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στην εν λόγω Απόφαση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία που έχουν επισημανθεί με κόκκινη επικάλυψη.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στην εξεταστική περίοδο, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο (2) της Απόφασης, είναι η αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από όλους ανεξαιρέτως τους σπουδαστές/στριες, προς την διεύθυνση e-mail της Σχολής.

Αναλυτικά η παράγραφος (2) της απόφασης αναφέρει: ...οι εξεταζόμενοι/-ες θα πρέπει να αποστείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) απλή δήλωση με την οποία θα συναινούν ως προς την χρήση των ως άνω ηλεκτρονικών μέσων και ότι κατά την διάρκεια της εξέτασης δεν θα έχουν οποιαδήποτε συνομιλία ή με άλλο τρόπο επικοινωνία, ανταλλαγή αντικειμένων ή οποιαδήποτε συνεργασία με άλλο άτομο, δεν θα αξιοποιήσουν οποιαδήποτε πηγή βοήθειας που δεν θα προβλέπεται από τον/την εξεταστή/-στρια καθηγητή/-τρια, καθώς και ότι δεν θα απομακρύνονται από τον χώρο τους.

  • Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών των ΑΕΝ μπορείτε να την δείτε εδώ

 

Τι ορίζει η Απόφαση:

Καθορίζουμε ειδικότερα θέματα υλοποίησης της αριθ. 2231.2-13/7477/2021/29-01-2021 απόφασης κ. ΥΝΑΝΠ (Β΄ 391), αναφορικά με τη διενέργεια των εξετάσεων με τη χρήση εξ αποστάσεως μεθόδων αξιολόγησης των σπουδαστών/-στριών για τα εξεταζόμενα μαθήματα της εξεταστικής περιόδου Φεβρουαρίου 2020-2021, ως ακολούθως:

1. Οι εξετάσεις των χειμερινών εξαμήνων του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως με γραπτή ή προφορική εξέταση με εξ αποστάσεως μεθόδους, ως εξής:

Ι. Τρόπος και μέσα εξ αποστάσεως αξιολόγησης

Η γραπτή ή προφορική εξέταση θα πραγματοποιηθεί μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Ms Teams ή/και MarEdu Open eClass. Σύμφωνα με την κρίση του διδάσκοντα, οι εξετάσεις μπορεί να διεξαχθούν εξ ολοκλήρου στο Ms Teams, εξ ολοκλήρου στο MarEdu Open e-class ή με συνδυασμό των δύο. Στην τελευταία περίπτωση, ο/η σπουδαστής/-στρια θα κληθεί να είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένος/-η και στις δύο πλατφόρμες, με την ταυτοποίηση/επιτήρηση να πραγματοποιείται στο Ms Teams και την εξέταση να πραγματοποιείται στο MarEdu Open e-class.

• Προφορική εξέταση, η οποία θα πραγματοποιείται σε συγκεκριμένη ώρα σε ομάδες, με την ταυτόχρονη συμμετοχή αριθμού εξεταζόμενων ανά συνεδρία εξέτασης, κατά την κρίση του διδάσκοντα.

• Γραπτή εξέταση με υποβολή αρχείου ή/και τη συμπλήρωση ηλεκτρονικού φύλλου πολλαπλών ερωταπαντήσεων, σε πολλαπλές ομάδες συγκεκριμένου αριθμού ατόμων για το ίδιο μάθημα, σε συγκεκριμένη ώρα και σύμφωνα με το πρόγραμμα εξετάσεων που θα διαμορφωθεί.

- Στην περίπτωση της υποβολής αρχείου, οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να μεταφορτώσουν ηλεκτρονικό αρχείο με τις λύσεις των θεμάτων τους, σε οποιαδήποτε μορφή θα καθορίσει ο διδάσκων και σύμφωνα με τις δυνατότητες της πλατφόρμας (word, σάρωση/pdf, φωτογραφία/jpg, κ.λπ.)

- Στην περίπτωση του φύλλου ερωταπαντήσεων, οι εξεταζόμενοι θα συμπληρώσουν ηλεκτρονικό φύλλο μέσω της πλατφόρμας στο οποίο θα μπορούν να συνδυάζονται ερωτήσεις ανοικτού και κλειστού τύπου.

- Το ηλεκτρονικό αρχείο που εμπεριέχει το ηλεκτρονικό γραπτό του/της σπουδαστή/- στριας θα αποθηκευτεί σύμφωνα με τα ισχύοντα αναλογικά περί φυσικών γραπτών εξετάσεων στον ΚΣ/ΑΕΝ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

ΑΕΝ: Πως θα ολοκληρωθεί το Χειμ. Εξάμηνο και πως θα γίνει η εξεταστική (ΑΠΟΦΑΣΗ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr