Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας: "Όχι στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία και στις διαγραφές φοιτητών - Άνοιγμα των σχολών"

Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας: "Όχι στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία και στις διαγραφές φοιτητών - Άνοιγμα των σχολών"

Σε εξέλιξη βρίσκεται το φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή. 

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω από τις σχολές μας η αστυνομία» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο. Αντιδρούν επίσης στη θέσπιση νέου πειθαρχικού πλαισίου, τη μείωση των εισακτέων που θα οδηγήσει ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων στα ιδιωτικά κολέγια και τα ΙΕΚ, αλλά και στις διαγραφές των λεγόμενων «αιώνιων» φοιτητών, οι οποίοι δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό των πανεπιστημίων.


Κλειστός είναι από τις 10:00 το πρωί, ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ σε ισχύ βρίσκονται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 

Στη συγκέντρωση μετέχουν περισσότεροι από 300 φοιτητές. Οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή είναι κλειστοί λόγω της διαμαρτυρίας του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Ιωάννινα, τα Χανιά και άλλες πόλεις της Ελλάδας. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

photos Savvas Karmaniolas

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr