ΑΕΙ: Η Απόφαση του Υπ. Παιδείας για το πώς θα γίνει η Χειμ. Εξεταστική - Όχι πριν τις 27 Ιανουαρίου

Διεξαγωγή των εξετάσεων κατά την εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021

Εξεταστική Φοιτητών: Τα «Φοιτητικά Νέα» σας ενημερώνουν ότι, δημοσιεύθηκε χθές (18/01) στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η απόφαση του νέου υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, η οποία ορίζει το πλαίσιο διεξαγωγής των εξετάσεων του Χειμερινού Εξαμήνου των φοιτητών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με την απόφαση οι εξετάσεις θα διεξαχθούν εξ αποστάσεως, και όχι πριν τις 27 Ιανουαρίου και η έναρξή τους όχι νωρίτερα της 27ης Ιανουαρίου.


Όλα όσα καθορίζει η απόφαση:

Άρθρο μόνο
Διεξαγωγή της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021

1. Η εξεταστική του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 κατά την περίοδο του χειμερινού εξαμήνου για τα προγράμματα σπουδών α’ και β’ κύκλου των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) διεξάγεται με γραπτή ή προφορική εξέταση με εξ αποστάσεως μεθόδους, υπό την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται το αδιάβλητο και η αξιοπιστία διενέργειας της εξέτασης.

2. Η διεξαγωγή της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2020- 2021, άρχεται όχι νωρίτερα της 27ης Ιανουαρίου 2021. Με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος και σύμφωνης γνώμης της Συγκλήτου του οικείου Ιδρύματος, δύναται η έναρξή της ως άνω εξεταστικής να εκκινεί νωρίτερα από την ημερομηνία του προηγούμενου εδαφίου.

3. Η γραπτή ή προφορική εξέταση μαθημάτων των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου των Α.Ε.Ι. με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως αξιολόγησης, παρέχεται ως τρόπος εξέτασης από τα Α.Ε.Ι., εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις: 

α) εξασφαλίζεται το αδιάβλητο και η αξιοπιστία διενέργειας της προφορικής ή γραπτής εξέτασης με τη χρήση των εν λόγω μέσων, και

β) διασφαλίζεται η ορθή εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

4. Με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου Α.Ε.Ι., η οποία αναρτάται στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» καθορίζονται λεπτομερώς:

α) ο τρόπος και τα μέσα της εξ αποστάσεως αξιολόγησης των φοιτητών για τα μαθήματα των προγραμμάτων σπουδών α’ και β’ κύκλου,

β) η πολιτική που θα ακολουθηθεί για την τήρηση, συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων κατά τη διενέργεια των εξετάσεων με τη χρήση εξ αποστάσεως μεθόδων αξιολόγησης, κατόπιν σχετικής εισήγησης του υπεύθυνου προστασίας προσωπικών δεδομένων του οικείου Α.Ε.Ι. κατά το άρθρο 8 του ν. 4624/2019 (Α’ 137),

γ) οι ασφαλιστικές δικλίδες και τα μέσα που θα εφαρμοστούν ενιαία έτσι ώστε να εξασφαλίζεται το αδιάβλητο και η αξιοπιστία της διενέργειας της εξέτασης με μέσα εξ αποστάσεως αξιολόγησης,

δ) ο υπεύθυνος για την παρακολούθηση και απαρέγκλιτη εφαρμογή των εν λόγω μεθόδων αξιολόγησης των εξεταζόμενων φοιτητών. Ως υπεύθυνος δύναται να ορισθεί ο Πρύτανης του οικείου Α.Ε.Ι. ή ένας από τους Αντιπρυτάνεις του οικείου Α.Ε.Ι. για όλα τα προγράμματα σπουδών του οικείου Α.Ε.Ι. ή ο Κοσμήτορας της κάθε Σχολής, εφόσον ορισθεί ένας υπεύθυνος ανά Σχολή του Α.Ε.Ι.

5. Η απόφαση της Συγκλήτου του οικείου Α.Ε.Ι. με τα στοιχεία της προηγούμενης παραγράφου κοινοποιείται στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.) εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από τη λήψη της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ: Τα μέτρα που θα ισχύσουν έως (25 Ιανουαρίου) για ΑΕΙ, Κολλέγια, ΙΕΚ, ΑΕΝ & Φροντιστήρια

Παρατείνεται η αναστολή της πρακτικής άσκησης έως (25/01)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr