Στρατιωτικές Σχολές: Σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού

Στρατιωτικές Σχολές: Σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού

Σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού στις Στρατιωτικές Σχολές, οι Διοικήσεις τους έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και τις εντολές του ΓΕΕΘΑ, στους τομείς διαβίωσης, στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, σίτισης και υγιεινής για την προστασία των σπουδαστών και των εκπαιδευτών τους από την υγειονομική κρίση.

Αναλυτικότερα, κατά τη στρατιωτική εκπαίδευση τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των σπουδαστών εντός ολιγομελών εκπαιδευτικών κλάσεων, ενώ η ακαδημαϊκή εκπαίδευση διεξάγεται με ευρεία χρήση της μεθόδου της τηλεκπαίδευσης.


Αναφορικά με τη σωματική αγωγή, αυτή διεξάγεται αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους και σε ατομικό επίπεδο.

Σε ό,τι έχει σχέση με τη διαβίωση, πραγματοποιείται καθημερινός, τακτικός αερισμός και καθαριότητα στο σύνολο των χώρων διαβίωσης και εκπαίδευσης. 

Παράλληλα τηρούνται και ελέγχονται οι κανόνες υγιεινής, όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων, ενώ έχουν χορηγηθεί σαπούνια και αντισηπτικά για τη συχνή πλύση και τον καθαρισμό των χεριών στο σύνολο των χώρων διαβίωσης, σίτισης, υγιεινής, καθώς και στους χώρους εκπαίδευσης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr