Σπουδαστές ΑΕΝ Ασπροπύργου: "Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη σχολή είναι εκρηκτική"

Σπουδαστές ΑΕΝ Ασπροπύργου: "Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη σχολή είναι εκρηκτική"

Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ): Ο Σύλλογος σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου όπως αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» απέστειλε υπόμνημα προς τους Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γενικό Γραμματέα ΥΝΑ, ΥΝΑ/ Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών, Διοίκηση ΑΕΝ Ασπροπύργου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη σχολή των σπουδαστών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Σπουδαστών αναφέρει στο υπόμνημά του πώς «η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη σχολή των σπουδαστών Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού είναι εκρηκτική με τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό κι υλικοτεχνικές υποδομές δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στη φοίτηση των σπουδαστών.


»Η απόφαση με ευθύνη του Υπουργείου Ναυτιλίας για τηλεκπαίδευση, δεν έλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά δημιούργησε περισσότερα».

Σε αυτή τη κατάσταση όπως τονίζεται ήρθαν να προστεθούν το τελευταίο διάστημα τα παρακάτω:

  • Στο Α εξάμηνο των Μηχανικών, τα εργαστήρια είναι κυριολεκτικά στον αέρα, αφού διεξάγονται μόνο σε ένα τμήμα και τα υπόλοιπα, δεν γνωρίζουμε πότε θα τα διδαχθούν.
  • Σταμάτησε να διδάσκεται το μάθημα των μαθηματικών λόγω έλλειψης καθηγητή.
  • Τα περισσότερα μαθήματα δεν γίνονται ούτε μέσω τηλεκπαίδευσης και κινδυνεύει πλέον να χαθεί το εξάμηνο. Συγκεκριμένα για τους σπουδαστές Πλοιάρχους του Δ εξάμηνου πραγματοποιείται μόνο 1 ώρα την βδομάδα (το μάθημα διδασκαλίας Αγγλικής Γλώσσας).
  • Δεν έχουμε ακόμη παραλάβει τα συγγράμματα, ούτε στα μαθήματα που διεξάγονται

Επισημαίνουν πώς «τα παραπάνω προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι αποτέλεσμα της τεράστιας έλλειψης σε Καθηγητές και Ναυτοδιδάσκαλους, που ακόμη δεν έχει επιλυθεί ενώ διανύουμε το μήνα Νοέμβρη».

Οι Σπουδαστές απαιτούν να παρθούν όλα τα μέτρα για:

  • Την άμεση πρόσληψη καθηγητών με συγκροτημένα δικαιώματα, για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας
  • Να ξεκινήσουν όλα τα μαθήματα στους Πλοιάρχους και στους μηχανικούς σπουδαστές.
  • Μέτρα για την εξασφάλιση της διεξαγωγής όλων των εργαστηρίων
  • Άμεσα να δοθούν σε όλους τα βιβλία
  • Ισότιμη πρόσβαση όλων των σπουδαστών στις διαδικασίες της τηλεκπαίδευσης

Καλούν το Υπουργείο Ναυτιλίας, τις αρμόδιες Υπηρεσίες, τη Διοίκηση της σχολής ΑΕΝ Ασπρόπυργου να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες προς επίλυση των προβλημάτων.

Την ενημερωτική σελίδα για όλα τα νέα που αφορούν τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις ΑΕΝ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr