Σε καραντίνα η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων!

Σε καραντίνα η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων!

Στρατιωτικές Σχολές: Συναγερμός έχει σημάνει στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί 17 κρούσματα κορωνοϊού στη Σχολή Ευελπίδων.

Την Τρίτη ανακοινώθηκε πως η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων μπαίνει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, έως την Τρίτη 3 Νοεμβρίου.


Η γυμναστική σε ανοιχτούς χώρους έχει ήδη απαγορευτεί καθώς και η χρήση του γυμναστηρίου.

Παράλληλα, ενώ προτάθηκε να εκκενωθεί η σχολή και οι Ευέλπιδες να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή εκπαίδευση απο το σπίτι μέσω e-learning, το αίτημα αυτό απορρίφθηκε και προτιμήθηκε η εκπαίδευση στα τμήματα απουσία των καθηγητών.

Τα τμήματα ακαδημαικής εκπαίδευσης αλλά και γενικότερα η σχολή αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Σημερινά κρούσματα επιβεβαιωμένα: 17. Επειδή όμως δεν έχουν χώρο για αυτά τα άτομα, παραμένουν στους οργανικούς τους λόχους. Πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό συνεχίζει να μπαινοβγαίνει κανονικά. Οι μόνοι απομονωμένοι είναι οι Ευέλπιδε, αναφέρει το militaire.

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκεται η Αττική, ενώ στο πορτοκαλί αναμένεται να μπει στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και η Θεσσαλονίκη, ανεβαίνοντας στο επίπεδο 3 μετά και τα τελευταία αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται στην πόλη. Από τα 667 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στη χώρα, τα 250 αφορούν την Αττική και τα 125 τη Θεσσαλονίκη, ενώ στο επίκεντρο των επιστημόνων μπαίνουν η Καστοριά, οι Σέρρες και τα Ιωάννινα. Ειδικά Ιωάννινα και Καστοριά, δεν αποκλείεται να είναι οι επόμενες περιοχές που θα εφαρμοστεί lockdown, όπως στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η μετακίνηση των νέων από περιοχή σε περιοχή, οι οποίοι φεύγουν από μια πόλη στην οποία υπάρχουν περιοριστικά μέτρα με το κλείσιμο καταστημάτων για να πάνε σε άλλη για να διασκεδάσουν, προκαλούν «πονοκέφαλο» σε λοιμωξιολόγους και Πολιτική Προστασία, αλλά και τα φοιτητικά πάρτι, όπως αυτό στο ΑΠΘ το περασμένο Σάββατο από το οποίο εντοπίστηκαν 14 κρούσματα.

Για ακόμη μια φορά η ηλικιακή ομάδα 18-39 είναι, για τους λοιμωξιολόγους, ο νούμερο ένα μεταδότης του κορωνοϊού, αφού η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα και με όσα είπε το απόγευμα ο Γκίκας Μαγιορκίνης έχει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο.

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Στρατιωτικές Σχολές μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr