Πώς θα λειτουργήσουν οι ΑΕΝ και πώς θα γίνουν τα μαθήματα

Πώς θα λειτουργήσουν οι ΑΕΝ και πώς θα γίνουν τα μαθήματα

Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: Τι ορίζει η απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης ενόψει της έναρξης των χειμερινών διδακτικών εξαμήνων ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν όλα όσα ορίζει η απόφαση:


Παροχή οδηγιών για τη λήψη μέτρων αποφυγής διάδοσης κορωνοϊού COVID-19 και προστασίας της δημόσιας υγείας ενόψει έναρξης χειμερινών διδακτικών εξαμήνων ακαδημαϊκού έτους 2020-2021:

1. Στο πλαίσιο της έναρξης των χειμερινών διδακτικών εξαμήνων για το ακαδημαϊκό έτος 2020- 2021, οι Σχολές Πλοιάρχων και Μηχανικών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) θα εκκινήσουν την εκπαιδευτική τους λειτουργία ως εξής:

α) Με εισήγηση του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου εκάστης Σχολής και αιτιολογημένη απόφαση του Συμβουλίου της ΑΕΝ, που κοινοποιείται σε Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Δ.ΕΚ.Ν., οι Σχολές δύνανται να καθορίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία που θα ακολουθηθεί αναφορικά με την διδασκαλία σε κάθε εξάμηνο φοίτησης των θεωρητικών μαθημάτων, ασκήσεων και των πρακτικών εφαρμογών στα εργαστήρια επιλέγοντας την φυσική παρουσία των σπουδαστών/-στριών ή τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκπαίδευση), σύμφωνα με την παρ. 2 της (β) σχετικής. Η επιλογή της μεθόδου διδασκαλίας σε κάθε Σχολή θα πραγματοποιείται με γνώμονα ιδίως τις χωροταξικές δυνατότητες, την ομαλή εφαρμογή και τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και προστασίας της υγείας των σπουδαστών, των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία των Σχολών.

β) Ημέρα έναρξης των μαθημάτων των χειμερινών διδακτικών εξαμήνων ορίζεται η Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020, προκειμένου να καταστεί εφικτή η έγκαιρη λήψη των προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και η κατάλληλη εφαρμογή όλων των απαραίτητων οργανωτικών μέτρων και των οδηγιών ασφαλούς λειτουργίας των κοιτώνων ενδιαίτησης, των κυλικείων και των λοιπών χώρων κάθε Σχολής, όπως προσδιορίζονται αναλυτικά στο (γ) σχετικό έγγραφο οδηγιών του ΕΟΔΥ, το οποίο επισυνάπτεται και αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

γ) Ειδικότερα, οι Διευθυντές των Σχολών Π-Μ των ΑΕΝ Ασπροπύργου και Μακεδονίας, θα πρέπει να λάβουν ιδιαίτερη μέριμνα για την κατάλληλη διαμόρφωση των εβδομαδιαίων προγραμμάτων διδασκαλίας με βάση την επιλεγείσα μέθοδο διδασκαλίας (φυσική παρουσία ή τηλεκπαίδευση) της ανωτέρω παρ. 1α), ώστε οι σπουδαστές,/-στριες Α΄ εξαμήνου να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τον βασικό κύκλο σπουδών Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων, στις συστεγαζόμενες με αυτές Δ.Σ.Ε.Ν./ Σ.Π.Μ., μέχρι την λήξη του χειμερινού διδακτικού εξαμήνου.

2. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ορθή και απαρέγκλιτη εφαρμογή των ανωτέρω, καθώς και η ανάρτηση της παρούσας, μετά των συνημμένων της, προς ενημέρωση των σπουδαστών/-στριών και παντός ενδιαφερομένου.-

Την ενημερωτική σελίδα για όλα τα νέα που αφορούν τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία για τις ΑΕΝ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr