Φοιτητή, πώς να εκμεταλλευτείς και τις λιγότερο ιδανικές συνθήκες

Φοιτητή, πώς να εκμεταλλευτείς και τις λιγότερο ιδανικές συνθήκες

Life works in mysterious ways. Γνωρίζετε αυτό το απόφθεγμα; Η Νανά Σαμολαδάάντως, το βίωσε σε ένα ακόμη επίπεδο τους προηγούμενους μήνες.

Αρχικά, να σας συστήσω. Η Νανά είναι 20 χρονών, σπουδάζει ελληνική φιλολογία και πουλάει τα δικά της κοσμήματα. Εκτός των άλλων, η Νανά έγινε μέλος της AIESEC του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην ομάδα των εισερχόμενων εθελοντικών ανταλλαγών. Έγινε δεκτή στον οργανισμό λίγες μέρες πριν αρχίσει η καραντίνα τον Μάρτιο του 2020. Και σήμερα μας απαντάει σε μερικές ερωτήσεις και περιγράφει την εμπειρία της.


Πρώτα απ'όλα, πώς γνώρισες τον οργανισμό και αποφάσισες να γίνεις μέλος του;

Έμαθα για την AIESEC στο 1ο έτος, όταν κάποιοι φοιτητές και μέλη του οργανισμού έκαναν μια παρουσίαση στο μάθημα. Ήδη από τότε το έργο του οργανισμού μου τράβηξε το ενδιαφέρον, αλλά δεν έκανα ακόμη αίτηση για να γίνω μέλος. Μετά από λίγο καιρό, ένας φίλος μου έγινε μέλος και, αφού μου έδωσε κάποιες επιπλέον πληροφορίες, πείστηκα να το δοκιμάσω και συμπλήρωσα την αίτηση μου.

Περιέγραψε μου την πρώτη σας συνάντηση με την ομάδα σου και το πώς δουλεύατε στη συνέχεια.

Η πρώτη μας συνάντηση ήταν διαδικτυακή, οπότε γνωριστήκαμε όλοι πίσω από τις οθόνες μας στο σπίτι! Η εμπειρία ήταν αρκετά ξεχωριστή, καθώς

τα νέα μας ήταν περιορισμένα και είχαμε όλοι ήδη ένα κοινό να μας ενώνει, και αυτό δεν ήταν άλλο παρά η κατάσταση που βιώναμε κλεισμένοι στο σπίτι. Η ομάδα μας συνέχισε να δουλεύει και στη συνέχεια με όμορφο ρυθμό, και με την καθοδήγηση της team leader μας, της Χριστίνας, μπορέσαμε όλοι να εξελιχθούμε και να νιώσουμε κομμάτι της ομάδας και του οργανισμού.

Πες μου κάτι που σου έμαθε η AIESEC.

Η AIESEC μου έμαθε πολλά πράγματα κι ένα εξ αυτών είναι το πόσο διαφορετικοί και παράλληλα ίδιοι είμαστε όλοι. Ήταν η πρώτη φορά για μένα που δούλεψα με άτομα που δεν γνώριζα καθόλου και έπρεπε να γνωριστούμε από την αρχή και στη συνέχεια να συνεργαστούμε. Έτσι, πέρα από τα παιδιά, μου έμαθε και πράγματα για τον εαυτό μου. Έπρεπε να συστηθώ στα μέλη της ομάδας μου και να τους "επιτρέψω" να με γνωρίσουν, ενώ, παράλληλα, εγώ γνώριζα τις δυνάμεις και της αδυναμίες μου. Εκτός αυτού όμως, απέκτησα νέες δεξιότητες που με βοήθησαν στην καθημερινότητα μου κι εκτός της AIESEC. Εξοικειώθηκα με διάφορες νέες εφαρμογές και εργαλεία που με βοηθούσαν να οργανώσω τις εργασίες κάθε μέρας και τις υποχρεώσεις μου. Επίσης, με τη βοήθεια της ομάδας μου βελτιώθηκα στη διαχείριση του χρόνου μου.

Μπορείς να μου περιγράψεις ένα πράγμα που θα άλλαζες από την εμπειρία σου αυτή και μια στιγμή που αποτέλεσε μια θετική έκπληξη για σένα;

Αν μπορούσα, θα άλλαζα τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες γνωριστήκαμε και το πώς βιώσαμε την εμπειρία μας στην ομάδα αυτή. Σίγουρα, αν δουλεύαμε από κοντά όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά και θα νιώθαμε πιο ολοκληρωμένη την εμπειρία μας. Μια θετική εξέλιξηόμως, είναι όλες οι μικρές θετικές στιγμές που προκλήθηκαν από αυτή την εμπειρία. Κάθε φορά που μιλούσα με κάποιο άτομο είτε της ομάδας είτε εκτός, λόγω δουλειάς, ένιωθα πως ανήκω σε ένα σύνολο και συνεισφέρω ουσιαστικά σε αυτό.

Τέλος, ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον όσον αφορά τον οργανισμό. Πρόσφατα, συμπλήρωσα την αίτηση μου για να συνεχίσω στον οργανισμό ως μέλος σε ένα άλλο τομέα. Ο καιρός που πέρασα στην προηγούμενη ομάδα μου ήταν γεμάτος ωραίες αναμνήσεις που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Η ομάδα της φωτογραφίας που είδατε πριν αρχίσετε να διαβάζετε ήταν η πρώτη ομάδα της Νανάς και η δική μου. Οι συνθήκες ίσως να μην ήταν οι ιδανικές και η εμπειρία μας να ήταν διαφορετική από αυτό που περιμέναμε. Αλλά εν τέλει ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία και γίναμε μέλη μιας ξεχωριστής ομάδας. Εσύ έχεις σκεφτεί πώς μπορεί να είναι η δική σου ομάδα; https://aiesec.gr/join/

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr