ΑΕΝ: Με φυσική παρουσία η εξεταστική των σπουδαστών σε όλες τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

ΑΕΝ: Με φυσική παρουσία η εξεταστική των σπουδαστών σε όλες τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ): Με την επιφύλαξη νεότερων εξελίξεων αναφορικά με τον κορωνοϊό Covid-19 και με δεδομένη την ανάγκη ολοκλήρωσης των εκπαιδευτικών εξαμήνων, οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία σπουδαστών σε όλες τις Α.Ε.Ν., κατά τη χρονική περίοδο από 15 Ιουνίου 2020 μέχρι και 17 Ιουλίου 2020, κλιμακωτά, ανάλογα με το εξάμηνο φοίτησης και σε κάθε περίπτωση λαμβάνοντας μέτρα πρόληψης και προστασίας της υγείας των σπουδαστών, των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού.

Αναλυτικά απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας προβλέπει τα παρακάτω:


1. Οι σπουδαστές που φοιτούν στο Β ́, Γ ́, Δ ́ και ΣΤ ́ εξάμηνο, λόγω των μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19, συμμετέχουν στις τελικές εξετάσεις χωρίς βαθμό προόδου, ενώ τελική επίδοση κάθε μαθήματος αποτελεί μόνο ο βαθμός της γραπτής εξέτασης ανά μάθημα.

2. Οι Α.Ε.Ν. πραγματοποιούν κατά προτεραιότητα, με την έναρξη της εξεταστικής περιόδου, τις προαγωγικές εξετάσεις για τους σπουδαστές Β ́ εξαμήνου, που δεν έχουν παρακολουθήσει τον βασικό κύκλο Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων, καθώς και για τα οφειλόμενα μαθήματα του Α ́ εξαμήνου,κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

3. Στην εξεταστική περίοδο Ιουνίου συμμετέχουν:

α) Οι σπουδαστές οι οποίοι έχουν εγγραφεί στα εαρινά εξάμηνα και δεν απορρίφθηκαν λόγω απουσιών μέχρι και την ημέρα εφαρμογής της αναστολής λειτουργίας των Α.Ε.Ν. λόγω των μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19.

β) Οι σπουδαστές Δ ́ εξαμήνου,οι οποίοι εκτελούσαν το Β ́ θαλάσσιο ταξίδι και δεν κατέστη εφικτό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 να αποναυτολογηθούν έγκαιρα, ανεξάρτητα του αριθμού απουσιών που έχουν πραγματοποιήσει.

4. Οι απουσίες, κατά την διάρκεια παροχής εκπαίδευσης με εξ αποστάσεως διδασκαλία καταχωρούνται, αλλά δεν προσμετρώνται για την συμπλήρωση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου απουσιών.

5. H διάρκεια εξέτασης εκάστου μαθήματος καθορίζεται με απόφαση του Συμβουλίου ΑΕΝ, λαμβάνοντας υπόψη τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας της υγείας των σπουδαστών-καθηγητών-διοικητικού προσωπικού.

Οι ρυθμίσεις της παραπάνω απόφασης αφορούν και στα Ειδικά Τμήματα που λειτουργούν στις Α.Ε.Ν.

ΑΕΝ: Η προκήρυξη για την εισαγωγή στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού 2020-2021

Την ενημερωτική σελίδα για όλα τα νέα που αφορούν τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις ΑΕΝ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr