Tηλεδιάσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας με φοιτητές των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού

Tηλεδιάσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη με φοιτητές των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με σπουδαστές και καθηγητές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Χίου είχε το πρωί της Τετάρτης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης που χρησιμοποιείται σε όλες τις ΑΕΝ της χώρας.

Ο κ. Πλακιωτάκης αρχικά θέλησε να ευχαριστήσει τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες για την υπομονή και την επιμονή τους και σημείωσε:


«Θεσμοθετήσαμε και καθιερώσαμε για πρώτη φορά την τηλεκπαίδευση στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού με την ενεργό συμμετοχή του Ιδρύματος Ευγενίδου, και της Microsoft. Με αυτό το τρόπο καταφέραμε και διασφαλίσαμε την ομαλή ολοκλήρωση του εξαμήνου, που ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος, μαζί με τα επαγγελματικά δικαιώματα των τελειόφοιτων».

«Αυτή τη στιγμή στη πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης μετέχουν 5.313 σπουδαστές και σπουδάστριες και 277 καθηγητές. Για εμάς ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Γνωρίζουμε όλοι ότι τελικά η τηλεκπαίδευση είναι το μέλλον. Γι’ αυτό και εμείς σκοπεύουμε να επεκτείνουμε την τηλεκπαίδευση και στο τομέα της μετεκπαίδευσης-επιμόρφωσης- κατάρτισης για τους Αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και όλους τους ναυτικούς ειδικών κατηγοριών και ειδικοτήτων, που φτάνουν περίπου τους 2000», πρόσθεσε.

«Το επόμενό μας βήμα», είπε ο κ. Πλακιωτάκης, «είναι ότι περιμένουμε από το Ίδρυμα Ευγενίδου να μας καταθέσει τη συνολική στρατηγική πρόταση για την δημόσια ναυτική εκπαίδευση. Αυτός είναι και ο στόχος μας, να μπορέσουμε με ένα νομικό πλαίσιο να αντιμετωπίσουμε συνολικά και με βάση τις προκλήσεις του μέλλοντος τα θέματα της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr