Αγωνία για το μέλλον του εξαμήνου από τους φοιτητές των ΤΕΦΑΑ

Αγωνία για το μέλλον του εξαμήνου από τους φοιτητές των ΤΕΦΑΑ

Τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης των εργαζόμενων στον αθλητισμό και συγκεκριμένα των πρακτικάριων του ΤΕΦΑΑ απαιτούν φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με ψήφισμα που υπογράφουν μέσα από τον Φοιτητικό τους Σύλλογο. Οι υπογραφές έχουν φτάσει, ήδη, τις 150 ενώ η προσπάθεια όπως τονίζουν θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με το ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών: "Η εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού έρχεται να επιβεβαιώσει για ακόμα μία φορά την πραγματική πανδημία που πλήττει χρόνια τώρα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στον αθλητισμό.


Τα μεγάλα λόγια για την στήριξη όσων τίθενται εκτός εργασίας διαψεύδονται από την ίδια την πραγματικότητα. Το κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων και η παύση κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας, ενόψει των αναγκαίων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, αφήνει ξεκρέμαστους και μία ακόμη κατηγορία συμφοιτητών μας, που αυτή τη στιγμή ολοκληρώνουν την πρακτική τους άσκηση. Πρόκειται για φοιτητές 4ου έτους, η αναστολή της πρακτικής άσκησης των οποίων γεννά προβληματισμούς και ερωτηματικά όσον αφορά την καθυστέρηση του χρόνου περάτωσης των σπουδών τους. Τους επόμενους μήνες πολλοί από αυτούς, πιθανόν να αναγκαστούν να παρατείνουν τη διαμονή τους στην πόλη των σπουδών τους, γεγονός που συνεπάγεται πρόσθετα έξοδα τα οποία θα επιβαρυνθούν αυτοί και οι οικογένειες τους!

Οι πρακτικάριοι είναι εργαζόμενοι! Είναι συμφοιτές μας, που δουλεύουν με πλήρη απασχόληση και αμοίβονται με ποσά κατώτερα του “υποκατώτατου” μισθού (!). Είναι μία από τις εκατοντάδες ομάδες εργαζομένων που συνειδητοποιούν αυτές τις μέρες ότι δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ από τα σημερινά μέτρα “στήριξης” που παίρνει η κυβέρνηση, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη άθλια κατάσταση που διαχρονικά έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις για τα εργασιακά δικαιώματα των φοιτητών και αποφοίτων των ΤΕΦΑΑ.

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι φοιτητές των ΤΕΦΑΑ πανελλαδικά, ακόμα και μένοντας σπίτι, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, να μένουμε ανήσυχοι και δεν σταματάμε να μαχόμαστε ώστε η επόμενη μέρα με το πέρας της πανδημίας να μας βρει πιο δυνατούς.

Καλούμε την κυβέρνηση να συμπεριλάβει στα μέτρα στήριξης, που είναι αναγκαία για την ελάχιστη προστασία και ενίσχυση, όλους όσοι απασχολούνται στο χώρο του αθλητισμού και τους πρακτικάριους ΤΕΦΑΑ, τις διοικήσεις των ΣΕΦΑΑ να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο, κανένας τελειόφοιτος φοιτητής να μην αναγκαστεί να παρατείνει τις σπουδές του.

Προχωράμε σε συλλογή υπογραφών τις οποίες θα καταθέσουμε στον Πρόεδρο του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ και στον Πρύτανη του ΑΠΘ."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr