Η Υπουργός Παιδείας για την ανταπόκριση των φοιτητών Πανεπιστημίων και ΔΙΕΚ στα εξ αποστάσεως μαθήματα

Η Υπουργός Παιδείας για την ανταπόκριση των φοιτητών Πανεπιστημίων και ΔΙΕΚ στα εξ αποστάσεως μαθήματα

Τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την περαιτέρω στήριξη της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, που ήδη υλοποιείται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με την ανταπόκριση μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών και εκπαιδευτικών, ανέλυσε από τη Βουλή η Υπουργός Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση.

Ακολουθούν τα στοιχεία που παρέθεσε η Υπουργός στις απαντήσεις της ως προς τα Πανεπιστήμια και τα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας.


Για τα ΑΕΙ δήλωσε:

"Υλοποιείται υψηλό ποσοστό μαθημάτων ανά Τμήμα ΑΕΙ, συνδυάζοντας την ήδη χρησιμοποιούμενη ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, καθώς και με μέσα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Με τα μέχρι τώρα επίσημα στοιχεία που έχει λάβει το Υπουργείο από ΑΕΙ της χώρας, ενδεικτικά: στο Χαροκόπειο το ποσοστό των εξ ολοκλήρου προσφερόμενων μαθημάτων εξ αποστάσεως ανέρχεται σε 94%, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης σε 93%, ενώ στο Πανεπιστήμιο Πατρών το ποσοστό είναι περίπου 91%."

Και για τα ΔΙΕΚ:

"Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, τα 114 από 126 ΔΙΕΚ της χώρας είχαν ήδη ανταποκριθεί, λειτουργώντας ή στήνοντας πλατφόρμες ασύγχρονης εκπαίδευσης και διενεργώντας σύγχρονα μαθήματα εξ αποστάσεως. Τα ποσοστά συμμετοχής εκπαιδευτών και καταρτιζόμενων άγγιξαν και το 100% σε πολλές περιπτώσεις, όπως στα ΔΙΕΚ Αιγίου, Χαλκιδικής, Μοναστηρίου, Μεγάρων και πολλών άλλων."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr