Επιστολή διαμαρτυρίας από τους "Εν δυνάμει υποτρόφους του ΙΚΥ/ΕΚΟ (ενστάσεις 2017-2018)"

Επιστολή διαμαρτυρίας από τους "Εν δυνάμει υποτρόφους του ΙΚΥ/ΕΚΟ (ενστάσεις 2017-2018)" 

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με τις ενστάσεις των προπτυχιακών υποτροφιών ΕΚΟ «Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» ή αλλιώς φοιτητικό επίδομα ΙΚΥ ακαδ. έτους 2017-2018, απέστειλαν οι εν δυνάμει υπότροφοι.

Η Επιστολή Διαμαρτυρίας των Φοιτητών: 


"Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την κατάσταση που επικρατεί στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σχετικά με τις Προπτυχιακές Υποτροφίες και συγκεκριμένα με την υποτροφία ΕΚΟ «Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» για τις ενστάσεις του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.

Μετά από πολύ προσπάθεια καταφέραμε να γίνουν μερικές πληρωμές από τις ενστάσεις στο διάστημα Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου του 2019. Σύμφωνα με το ΙΚΥ θα έπρεπε να βγει ο πίνακας απορριφθέντων για τα άτομα που τελικά δεν θα λάβουν την υποτροφία, να τονίσω σ αυτό το σημείο πως ο έλεγχος των δικαιολογητικών δεν έγινε με τον ίδιο τρόπο προς όλους τους υποψήφιους της υποτροφίας με αποτέλεσμα πολλοί υποψήφιοι να αδικηθούν. Στην συνέχεια τον Ιανουάριο του 2020 μετά από επικοινωνία με τους αρμόδιους μας είπαν πως περιμένουν απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας για το εάν θα πληρωθούμε όλοι οι υποψήφιοι των ενστάσεων. Έχουν περάσει από τότε δύο μίση μήνες και ακόμα βρισκόμαστε σε αναμονή. Να διευκρινίσω πως ξεκίνησε ήδη ο καινούργιος κύκλος υποτροφίας χωρίς να παρθεί η τελική απόφαση για τις πληρωμές των ενστάσεων. Δεν έχουμε καμία σαφή απόφαση από το ΙΚΥ καθώς και η επικοινωνία με το ίδρυμα είναι ανέφικτη. Οι περισσότεροι υποψήφιοι έχουν υπογράψει την σύμβαση με το ΙΚΥ από τον Ιούνιο του 2019 παρ' όλα αυτά δεν έγιναν οι πληρωμές. Στέλνουμε αυτή την επιστολή για να παρθεί επιτέλους μια απόφαση και να βάλουμε ένα τέλος σ' αυτήν την αγωνία, όλοι οι υποψήφιοι έχουν ανάγκη να πάρουν την υποτροφία, είναι άδικο και ψυχοφθόρο όλο αυτό που γίνεται γιατί ο καθένας μόχθησε για την υποτροφία με τον δικό του τρόπο."

Οι Εν δυνάμει υπότροφοι του ΙΚΥ ΕΚΟ (2017-2018)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr