Online διαλέξεις σε περίπτωση κλεισίματος των Πανεπιστημίων! Θα συνεχιστούν κανονικά τα μαθήματα!

Online διαλέξεις σε περίπτωση κλεισίματος των Πανεπιστημίων! Θα συνεχιστούν κανονικά τα μαθήματα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο εξοπλίζει όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας με πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω κορωνοϊού.

Πιο αναλυτικά το ΕΑΠ αποφάσισε την διάθεση, το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, της πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Ιδρύματος, σε όλα τα Πανεπιστήμια της Χώρας σε συνδυασμό με τη διάθεση του νέου καινοτόμου μοντέλου σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης.


Η απόφαση πάρθηκε με σκοπό σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας του Πανεπιστημίου όπου φοιτούν οι φοιτητές λόγω κορωνοϊού, να είναι σε θέση να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ Καθηγητή, Οδυσσέα - Ιωάννη Ζώρα η απόφαση πάρθηκε με δεδομένη την ανάγκη που έχει προκύψει τις τελευταίες ήμερες για κάλυψη μαθημάτων στα σχολεία της χώρας λόγω κορωνοϊού. Η απόφαση ορίζει ότι με βάση: 

α) Τις διατάξεις των περ. α), ιγ) και ιδ) της παρ. 15 του άρθρου 15 του ν. 4485/2017 (Α΄ 114), β) Την από 6.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, γ) Το γεγονός ότι η δομή και η λειτουργία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, κύριου φορέα δια βίου και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης της Χώρας, δεν επιβάλλει τη δια ζώσης διδασκαλία και τη συνάθροιση μεγάλου αριθμού προσώπων στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην έδρα του Ιδρύματος στην Πάτρα, δ) Την ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής προσφοράς του Ιδρύματος στην ελληνική κοινωνία, κατά την τρέχουσα κρίσιμη περίοδο, ε) Τη με ημερομηνία 5.3.2020 ανακοίνωση του Ιδρύματος σχετικά με τη λειτουργία του.

Αποφασίστηκε:

- Η διάθεση της τεχνογνωσίας του Ιδρύματος και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στις δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις πληττόμενες περιοχές της Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και όπου αλλού απαιτηθεί στην Επικράτεια.

- Η διάθεση, το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, της πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Ιδρύματος, σε όλα τα Πανεπιστήμια της Χώρας σε συνδυασμό με τη διάθεση του νέου καινοτόμου μοντέλου σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, ώστε οι φοιτητές όλων των ΑΕΙ να είναι σε θέση να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr