ΕΣΔΔΑ (2020): Προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

Προκήρυξη για την διενέργεια του 27ου Εισαγωγικού Διαγωνισμού για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ)

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν από Τρίτη 11/02/2020 έως και Τρίτη 03/03/2020, ώρες 09.00 έως 15.00, στο γραφείο 510 (5ος όροφος) του κτηρίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης  (Πειραιώς 211, Ταύρος,  177 78).

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στην Ε.Σ.Δ.Δ.Α. για την 27η εκπαιδευτική σειρά ορίζεται στους ενενήντα (90), οι οποίοι κατανέμονται στα τμήματα της ΕΣΔΔΑ ως εξής:


(α) Τμήμα Γενικής Διοίκησης, 20 σπουδαστές και σπουδάστριες,

(β) Τμήμα Αναπτυξιακών - Περιφερειακών Πολιτικών,10 σπουδαστές και σπουδάστριες,

(γ) Τμήμα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, 20 σπουδαστές και σπουδάστριες και ειδικότερα:

• Πρόγραμμα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, 10 σπουδαστές και σπουδάστριες,

• Πρόγραμμα Διοίκησης Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, 10 σπουδαστές και σπουδάστριες,

(δ) Τμήμα Εμπορικών - Οικονομικών Υποθέσεων, 10 σπουδαστές και σπουδάστριες,

(ε) Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, 10 σπουδαστές και σπουδάστριες,

(στ) Τμήμα Ψηφιακής Πολιτικής, 10 σπουδαστές και σπουδάστριες,

(ζ) Τμήμα Πολιτιστικής Διοίκησης, 10 σπουδαστές και σπουδάστριες

Οι υπηρεσίες στις οποίες θα διατεθούν για διορισμό σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων οι απόφοιτοι/ες της 27ης εκπαιδευτικής σειράς της Ε.Σ.Δ.Δ.Α., καθορίζονται ανά τμήμα ως ακολούθως:

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό 

1. Δικαίωμα συμμετοχής στον εισαγωγικό διαγωνισμό έχουν: 

Α) οι ιδιώτες κάτοχοι πτυχίου Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμου πτυχίου της αλλοδαπής [αναγνωρισμένο από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ - πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ)], οι οποίοι/ες συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις διορισμού κατά την ημερομηνία της τελευταίας δημοσίευσης της περίληψης της προκήρυξης όπως αυτές ορίζονται στα αρ. 4-8 του Υπαλληλικού Κώδικα, ήτοι:

• να έχουν την ελληνική ιθαγένεια ή να είναι πολίτες κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής "Ενωσης με τους περιορισμούς της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 2431/1996,

• να έχουν την υγεία που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της αντίστοιχης Θέσης και

• να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ' υποτροπή συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή να μην έχουν παραπεμφθεί για τα ίδια αδικήματα με τελεσίδικο βούλευμα ή να μην έχουν στερηθεί λόγω καταδίκης τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή ή να μην τελούν υπό στερητική ή επικουρική συμπαράσταση,

• ειδικά για τους άνδρες υποψηφίους, η μη εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων αποτελεί κώλυμα διορισμού, εφόσον αυτές δεν έχουν εκπληρωθεί κατά το χρόνο διορισμού τους ή εφόσον δεν έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές,

Β) οι υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ. και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι κάτοχοι πτυχίου Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού τομέα.

2. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται άριστη γνώση αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής ή ισπανικής γλώσσας, η οποία αποδεικνύεται σύμφωνα με το άρθρο 28 του π.δ. 50/2001, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Όλα τα πιστοποιητικά άριστης γνώσης των ξένων γλωσσών πρέπει να περιλαμβάνουν απαραιτήτως τουλάχιστον τις τέσσερις βασικές επικοινωνιακές ικανότητες (κατανόηση γραπτού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου, κατανόηση προφορικού λόγου, παραγωγή προφορικού λόγου), όπως ορίζονται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες (γνωμοδότηση υπ' αρ. 444/2009 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους).

3. Για την εισαγωγή στο Τμήμα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων δικαίωμα συμμετοχής έχουν απόφοιτοι/ες Πανεπιστημίου με άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, καθώς και άριστη γνώση μίας εκ των γαλλικής ή γερμανικής, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Υπουργείου Εξωτερικών (άρθρου 23, παρ. 8 του ν. 4325/2015 (ΦΕΚ 47/τ. Α"/11-05-2015).

4. Για την εισαγωγή στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων απαιτείται η άριστη γνώση δύο (2) ξένων γλωσσών μεταξύ της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής ή ισπανικής γλώσσας.

5. Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να κατέχουν τους απαιτούμενους τίτλους σπουδών και τα απαραίτητα πιστοποιητικά κατά την ημερομηνία της τελευταίας δημοσίευσης της περίληψης της προκήρυξης. 

6. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν οι Βορειοηπειρώτες, οι ομογενείς αλλοδαποί προερχόμενοι εκ Κωνσταντινουπόλεως και εκ των νήσων "Ιμβρου και Τενέδου και οι Κύπριοι ομογενείς, σύμφωνα με τα άρθρα 1, 2 και 3 του ν.δ. 3832/58 (ΦΕΚ 128/Α), υπό τις προϋποθέσεις των ανωτέρω παραγράφων.

7. Διατάξεις που ευνοούν ειδικές κατηγορίες υποψηφίων ή καθορίζουν προσαυξήσεις στη βαθμολογία δεν έχουν εφαρμογή στον Εισαγωγικό διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο άρθρο 3 της ΠΝΠ «Ρύθμιση κατεπειγόντων Θεμάτων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και παιδείας, "Ερευνας και Θρησκευμάτων» (ΦΕΚ 127/τ. Α"/08-10-2015).

8. Απόφοιτοι/ες της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.) ή της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Τ.Α.) ή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.) δεν μπορούν να συμμετέχουν ως υποψήφιοι/ες στον εισαγωγικό διαγωνισμό της Ε.Σ.Δ.Δ.Α. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr