Είμαι φοιτητής και παράλληλα δουλεύω. Δικαιούμαι άδεια προκειμένου να συμμετέχω στην εξεταστική;

Είμαι φοιτητής και παράλληλα δουλεύω. Δικαιούμαι άδεια προκειμένου να συμμετέχω στην εξεταστική;

Εξεταστική Φοιτητών: Στους υπαλλήλους που είναι σπουδαστές ή φοιτητές, προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί, σε ιδρύματα και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης, χορηγείται άδεια εξετάσεων με αποδοχές. Επισυνάπτεται βεβαίωση συμμετοχής ανά μάθημα στις εξετάσεις.

Η άδεια εξετάσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δεκατέσσερις (14) εργάσιμες ημέρες κάθε έτος και χορηγείται συνεχώς ή τμηματικώς κατά την εξεταστική περίοδο που ζητά ο ενδιαφερόμενος. Οι άδειες εξετάσεων χορηγούνται για το χρόνο φοίτησης και μέχρι δύο (2) το πολύ εξάμηνα μετά τη λήξη του, εφόσον ο υπάλληλος εξακολουθεί να φοιτά.


Για κάθε μέρα εξετάσεων χορηγείται άδεια έως δύο ημερών (Ν. 3528/07, άρθρο 60, παρ. 2, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 35 του Ν. 4590/2019).

Οι άδειες εξετάσεων χορηγούνται για το χρόνο φοίτησης και μέχρι δύο το πολύ εξάμηνα μετά τη λήξη του, εφόσον ο υπάλληλος εξακολουθεί να φοιτά.

Η άδεια χορηγείται και στην περίπτωση παράδοσης γραπτής εργασίας με την προϋπόθεση ότι η εργασία υπέχει τη θέση εξέτασης ή αποτελεί μέρος της εξεταστικής διαδικασίας. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr