Επεισόδιο στο γραφείο του διευθυντή των φοιτητικών εστιών Θεσσαλονίκης - ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδιο στο γραφείο του διευθυντή των φοιτητικών εστιών Θεσσαλονίκης - ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδιο στο γραφείο του διευθυντή των φοιτητικών εστιών Θεσσαλονίκης έλαβε χώρα στις 12 Σεπτεμβρίου 2019. Οι φοιτητές τονίζουν ότι παραβίασε το άσυλο όταν κάλεσε την αστυνομία επειδή αλλοδαπός φοιτήτης έμενε σε δωμάτιο χωρίς έγκριση των αρμοδίων.

Αιτία του επεισοδίου, σύμφωνα με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ήταν η κίνηση του διευθυντή να καλέσει την αστυνομία, στις 7 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να απομακρυνθεί αλλοδαπός φοιτητής, ο οποίος έμενε σε δωμάτιο χωρίς την έγκριση των αρμοδίων.


Στην αρχή του βίντεο οι άγνωστοι παρουσιάζουν τις θέσεις τους πριν τελικά (από το 3:32 του βίντεο και μετά) να φτύσουν τον διευθυντή των φοιτητικών εστιών, να πετάξουν τα χαρτιά και την οθόνη του υπολογιστή από το γραφείο του αλλά και να απαιτήσουν την παραίτησή του.

Δείτε το βίντεο:

Αναλυτικά το κείμενο που ανάρτησαν:

«ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

Το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη ημέρα έναρξης της ΔΕΘ, ο διευθυντής των φοιτητικών εστιών Θεσσαλονίκης Σ. Φ. κάλεσε τους μπάτσους με αφορμή το γεγονός ότι ένας 18χρονος αλλοδαπός φοιτητής παρέμεινε σε δωμάτιο χωρίς έγκριση των αρμοδίων.

Ο συγκεκριμένος φοιτητής χρησιμοποίησε το δωμάτιο για να δώσει τα μαθήματα της εξεταστικής. Εδώ να πούμε ότι πολλοί φοιτητές με άθλια οικονομική κατάσταση περιμένουν χρόνια για να πάρουν μια θέση στις εστίες , μιας και το κράτος διαθέτει κονδύλια εκατομμύριων για στρατό, αστυνομία κλπ αλλά στοχευόμενα περιφρονεί στο να διαθέσει χρήματα για ζητήματα παιδείας.

Όπως και να έχει το ζήτημα των πανεπιστήμιων είναι ένα θέμα που θα μπορούσαμε να αναλύουμε για ώρες όμως αυτήν την στιγμή δεν είναι το ζήτημα που θέλουμε να θίξουμε. Με αφορμή αυτό το περιστατικό ο διευθυντής των φοιτητικών εστιών Σ. Φ. όντως συνεργάτης της ασφάλειας ειδοποίησε στις 11μ.μ., μετά την λήξη των πορειών, την ασφάλεια Θεσσαλονίκης ώστε να έρθει κλιμάκιο ασφαλιτών για να διώξει και να συλλάβει το νεαρό φοιτητή.

Έτσι και έγινε στις 11μ.μ. και ενώ περιμετρικά υπήρχε μια διμοιρία ΜΑΤ και 20 μηχανές ΔΙΑΣ κλιμάκιο της ασφάλειας εισέβαλλε στο δωμάτιο του φοιτητή. Μιλάμε λοιπόν για διπλή παραβίαση ασύλου, του φοιτητικού και του οικιακού.

Το εν λόγο σκουπίδι αντιμετωπίζει τους φοιτητές και τα κινήματα σαν να είναι εγκληματίες. Στο θολωμένο του μυαλό τα πάντα διαχωρίζονται σε νόμιμο και παράνομο αδυνατώντας να κατανοήσει τον ευαίσθητο χώρο που κάποιος τον διόρισε να διοικεί. Είναι προφανές ότι η ασφάλεια Θεσσαλονίκης χρησιμοποιεί πλέον τον Σ. Φ. σαν υποχείριο.

Στην παρέμβαση που έγινε ξηγηθήκαμε στο διευθυντή ότι είναι ανίκανος να διαχειριστεί τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με οποιονδήποτε άλλο τρόπο πέρα από την κρατική καταστολή και καλό είναι να παραιτηθεί.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ:

Μιας και πολλά ακούγονται τελευταία για το άσυλο, η έννοια του ασύλου δεν είναι για μας μόνο ο χώρος του πανεπιστήμιου. Άσυλο για μας είναι κάθε σημείο όπου μπορούν να δημιουργηθούν εξεγερσιακά κινήματα. Όταν λέμε λοιπόν ότι υπερασπιζόμαστε την έννοια του ασύλου το υπερασπιζόμαστε σε κάθε μορφή του, είτε είναι το ΑΠΘ είτε μια πλατεία είτε οποιοσδήποτε άλλος χώρος . Η έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου στην Ελλάδα έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αν ανατρέξει κανείς στην πρόσφατη ιστορία θα μάθει και πως καθιερώθηκε. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε χιλιοστό από όσα εδώ και χρόνια τα κινήματα και οι αγωνιστές έχουν κατοχυρώσει.

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr