Φοιτητής της ΑΣΟΕΕ έχασε την ζωή του από πτώση μπασκέτας - Το συγκινητικό γράμμα φίλης του

Φοιτητής έχασε την ζωή του από πτώση μπασκέτας

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η επείγουσα έρευνα για τον τραγικό θάνατο 19χρονου φοιτητή, επισκέπτη της Χίου, από πτώση μπασκέτας σε υπαίθριο αθλητικό χώρο στη Δασκαλόπετρα.

Με επικεφαλής την εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, Σπυριδούλα Σταυράτη, ελέγχονται τα αρχεία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Χίου και συγκεκριμένα του πρώην Δήμου Ομηρούπολης, στα όρια του οποίου ανήκε ο αθλητικός χώρος όπου βρήκε τον θάνατο ο 19χρονος.


Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, έχουν κατασχεθεί έγγραφα και αναφορές της περιόδου 1998-2002, οπότε φέρεται να έχει κατασκευαστεί το συγκεκριμένο έργο.

Ανάμεσα στα έγγραφα και τεχνική έκθεση που αναφέρεται σε αυτό. Δεδομένης αυτής της έκθεσης, έχει συλληφθεί από χθες το βράδυ και οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, εν ενεργεία μηχανικός του Δήμου Χίου, ο οποίος υπηρετούσε την επίμαχη περίοδο στην τεχνική εταιρεία του τότε Δήμου Ομηρούπολης.

Όπως έγινε γνωστό, ο μηχανικός υποστηρίζει ότι το έργο δεν φέρει την υπογραφή του και δεν αναγνωρίζει τον γραφικό χαρακτήρα του στην έκθεση που έχει κατασχεθεί και του υποδείχθηκε.

Το χρονικό

Ένα καντηλάκι, λουλούδια και ένα γράμμα έχουν αφεθεί στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Κυριακής ο 19χρονος Σταύρου Δ. όταν ενώ έπαιζε με τους φίλους του μπάσκετ στο γήπεδο της Δασκαλόπετρας στη Χίο τον πλάκωσε η μπασκέτα. 

Ο 19χρονος φοιτητή της ΑΣΟΕΕ  στο τμήμα λογιστικής μαζί με τέσσερις ακόμα φίλους του βρέθηκε από την Παρασκευή στη Χίο για ολιγοήμερες διακοπές. Σύμφωνα με το chiosnews για λίγο οι πέντε φίλοι έχασαν το λεωφορείο με το οποίο θα κατέβαιναν το βράδυ της Κυριακής στην πόλη της Χίου. Περιμένοντας φιλικό τους πρόσωπο για να τους μεταφέρει άρχισαν να παίζουν στην μπασκέτα.

Δυστυχώς όμως ο 19χρονος Σταύρος αποφάσισε να κάνει ένα κάρφωμα, το οποίο αποδείχθηκε μοιραίο για τη ζωή του. Η μπασκέτα που δεν ήταν στεριωμένη καλά στο έδαφος, έπεσε πάνω του και τον σκότωσε. Οι φίλοι του φώναζαν για βοήθεια, ενώ κλήθηκε το ΕΚΑΒ που τελικά δεν πρόλαβε να σώσει τον νεαρό.

Το γράμμα της φίλης του 19χρονου φοιτητή

Μια φίλη του 19χρονου που έφυγε τόσο άδικα και πρόωρα από τη ζωή, άφησε ένα γράμμα στο σημείο του δυστυχήματος.

«Μας κοιτάς από ψηλά με τα λευκά φτερά σου. Η νιότη σου θα μείνει αιώνια και θα είσαι ήδη από τώρα στην Βασιλεία Του. Δε πονάς. Δε κλαις. Δεν κρυώνεις. Μας ζητάς μια προσευχή κι εσύ θα μεσιτεύεις για όλους μας πάνω απ’ τον γαλάζιο ουρανό. Στα πόδια της αφρισμένης θάλασσας οι άγγελοι ψάλλουν και υμνούν και στοργικά σε οδηγούν στους ανθισμένους κήπους του Παραδείσου. Λάμπουν τα μάτια, χτυπάει η καρδιά, ποθεί η ψυχή. Είσαι κοντά Του», έγραψε χαρακτηριστικά.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr