Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε πρωτοετείς φοιτητές

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε πρωτοετείς φοιτητές

Πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικής παρέμβασης «Γέφυρα».

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση πρωτοετών προπτυχιακών φοιτητών και σπουδαστών (ακαδημαϊκού έτους 2018-2019) που είναι μέλη οικογενειών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικής παρέμβασης «Γέφυρα». Μια παρέμβαση που πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.


Πρόκειται για τη δράση «σπουδάΖΩ», που απευθύνεται σε προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές - σπουδαστές του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 που πέτυχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν οικονομική ενίσχυση ύψους διακοσίων ευρώ εφάπαξ, για την προμήθεια διατακτικών σίτισης και διαβιούν  με ατομικά και οικογενειακά εισοδήματα κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Σε δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, αφού τόνισε ότι η παροχή του συγκεκριμένου βοηθήματος αποτελεί μία από τις δράσεις της Δομής ΓΕΦΥΡΑ και πραγματοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, επισήμανε πως «η Δομή ΓΕΦΥΡΑ παραμένει ο συνδετικός κρίκος για όλη την κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας και για κάθε οικογένεια που χρειάζεται τη στήριξή μας».

«Ο σκοπός είναι να στηρίξουμε τους νέους φοιτητές της Περιφέρειάς μας, οι οποίοι παρόλο που οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους στηρίξουν οικονομικά και στερούνται βασικών αγαθών, εκείνοι δεν εγκαταλείπουν τους στόχους και τα όνειρά τους» είπε ακόμα ο κ. Μπακογιάννης και συμπλήρωσε:

«Η οικονομική στήριξη, την οποία παρέχουμε με τη δράση «σπουδάΖΩ» δύναται να καλύψει μέρος των αναγκαίων εξόδων του πρωτοετή φοιτητή και να τον βοηθήσει στην ομαλή κοινωνικοοικονομική ένταξή του στο νέο φοιτητικό περιβάλλον. Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη δωρεά και την άψογη συνεργασία»/

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr