48ωρη απεργία μέσα στην εξεταστική των φοιτητών αποφάσισε η ΠΟΣΔΕΠ

48ωρη απεργία μέσα στην εξεταστική των φοιτητών αποφάσισε η ΠΟΣΔΕΠ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) εξήγγειλε 48ωρη απεργία μέσα στην εξεταστική περιόδο των φοιτητών με βασικό αίτημα την επίλυση του ζητήματος των χαμηλών μισθών των Καθηγητών των Πανεπιστημίων.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Καθηγητής του ΕΚΠΑ, Στάθης Ευσταθόπουλος, προέβει στις ακόλουθες δηλώσεις σχετικά με την 48ωρη απεργία:


«Σε συναντήσεις που είχε η ΠΟΣΔΕΠ με τον Υπουργό Οικονομικών αλλά και αργότερα με εκπροσώπους του, υπήρξε δέσμευση του Υπουργού για επανεξέταση από την Κυβέρνηση του μισθολογίου των μελών ΔΕΠ. Επιπλέον είχε δεσμευθεί ότι «...θα ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με την ΠΟΣΔΕΠ στις επόμενες εβδομάδες για το πώς θα επιλυθεί το πρόβλημα των χαμηλών μισθών των πανεπιστημιακών καθηγητών...» όπως χαρακτηριστικά σας είχαμε ενημερώσει με σχετική ανακοίνωση που είχαμε εκδώσει αμέσως μετά τη συνάντηση.

Δυστυχώς, ο Υπουργός Οικονομικών δεν άνοιξε μέχρι σήμερα κανέναν δίαυλο επικοινωνίας με την ΠΟΣΔΕΠ όπως είχε δεσμευθεί και έκτοτε δεν έχει προβεί σε καμιά συγκεκριμένη ενέργεια που να δείχνει ότι έχει διάθεση να επανεξετάσει το θέμα.

Για την ΠΟΣΔΕΠ το θέμα αυτό είναι κορυφαίο και πρώτο στη λίστα των διεκδικήσεων της και γι αυτό στην τελευταία συνεδρίαση του ανώτατου (μετά το συνέδριο) οργάνου της, της Διοικούσας Επιστορπής στις 1/6/2018 αποφάσισε προειδοποιητική απεργία για τις 2 πρώτες μέρες της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου, δηλαδή στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου. Επισημαίνεται, ότι σύμφωνα με το καταστατικό της ΠΟΣΔΕΠ, δεν απαιτούνται επιπλέον αποφάσεις Συλλόγων όταν αποφασίζεται τέτοια δράση από το κεντρικό όργανο της ΠΟΣΔΕΠ, εκτός εάν οι Σύλλογοι θέλουν να ακολουθήσουν άλλη μορφή δράσης που ταιριάζει καλύτερα στα δεδομένα και τις συνθήκες τους.

Επισυνάπτουμε εκ νέου την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ για απεργία στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου και καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν».

*Σύμφωνα με το καταστατικό της ΠΟΣΔΕΠ, δεν απαιτούνται επιπλέον αποφάσεις συλλόγων καθηγητών σε κάθε ΑΕΙ όταν αποφασίζεται τέτοια δράση από το κεντρικό όργανο της ΠΟΣΔΕΠ. Βεβαίως, η απεργία μπορεί να μην είναι γενικευμένη σε όλα τα ΑΕΙ, καθώς οι σύλλογοι μπορούν να ακολουθήσουν άλλη μορφή δράσης που ταιριάζει καλύτερα στα δεδομένα τους.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr