Εστιακοί Φοιτητές: Προσκαλούμε τον Υπουργό Παιδείας να έρθει να μείνει στην εστία μας και να δει ο ίδιος την κατάσταση! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Εστιακοί Φοιτητές: Προσκαλούμε τον Υπουργό Παιδείας να έρθει να μείνει στην εστία μας και να δει ο ίδιος την κατάσταση! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Όπως καταγγέλλουν οι Σύλλογοι Οικοτρόφων Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ, Φοιτητικής Εστίας Ξάνθης, Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας:

Ο Υπουργός Παιδείας σε ρόλο Πινόκιο...


Την Δευτέρα 12/2 συζητήθηκε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση για τα προβλήματα των φοιτητικών εστιών, όπως αυτά καταγράφονται από τους ίδιους τους συλλόγους οικότροφων.

Αντί για απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα των φοιτητών ο Υπουργός Παιδείας, σε μια εμφάνιση υποψήφια για Όσκαρ υποκριτικής (αν όχι υποκρισίας), έφερε την πραγματικότητα στα μέτρα του! 

Όχι μόνο δεν απάντησε σε κανένα πρόβλημα συγκεκριμένα αλλά έφτασε στο σημείο να κατηγορεί ότι πρόκειται για "καταστροφολογία", ότι πολλά από τα προβλήματα "έχουν βελτιωθεί" και άλλα είναι ανύπαρκτα!!! 

Οι εστιακοί φοιτητές τον προσκαλούμε να έρθει να μείνει στην εστία μας και να δει ο ίδιος την κατάσταση. Θα χαρούμε να τον φιλοξενήσουμε, να μοιραστούμε τις «παροχές» που μας προσφέρει η εστία και να μας απαντήσει συγκεκριμένα:

Γιατί παραμένουν οι εργολάβοι να λυμαίνονται τις ανάγκες μας; Γιατί η διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχει αποκαταστήσει την σίτιση στη ΦΕΑ, την θέρμανση στη ΝΦΕΕΜΠ, το ζεστό νερό στο Ρέθυμνο και την Χαλκίδα; Γιατί δεν έχει γίνει απολύμανση στη ΦΕΠΑ, παραμένουν ασυντήρητες οι υποδομές στην εστία της Πάτρας, του ΑΠΘ, της ΑΣΠΑΙΤΕ, κοκ; Γιατί πληρώνουν νοίκι οι εστιακοί της Λάρισας; Πόσα χρόνια χρειάζεται η κυβέρνηση για να υπογράψει την δημιουργία έστω μιας καινούριας εστίας, την ανακαίνιση της ΦΕΑ, της ΦΕΕΜΠ, της εστίας Χαλκίδας και του του Β΄ κτιρίου της ΦΕΠΑ;

Για άλλη μια φορά "φόρτωσε" όλα τα προβλήματα σε μια κατάληψη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ από ομάδα φοιτητών η οποία έληξε πριν από 2 μήνες! Όταν πρόκειται για τα συμφέροντα και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων η κυβέρνηση τρέχει να τα ικανοποιήσει σε ένα βράδυ. Όταν όμως πρόκειται για τα προβλήματα των εστιακών φοιτητών χρειάζεται μήνες, χρόνια και ...δεκαετή σχέδια! 

Όσο για τις υποδείξεις του κ. Υπουργού προς τους φοιτητές για το πώς πρέπει να αγωνίζονται τον ενημερώνουμε ότι οι οικότροφοι μέσα από τους συλλόγους τους θα αποφασίζουν οι ίδιοι τα αιτήματα και τις μορφές πάλης τους και δεν θα ζητάνε την άδεια του υπουργού! 

Στο ρεσιτάλ του ο υπουργός ζήτησε "συνεννόηση" για να λυθούν τα προβλήματα. Την διάθεση συνεννόησης του Υπουργού οι οικότροφοι φοιτητές την εισέπραξαν όταν έστειλε τα ΜΑΤ να τους υποδεχτούν στο Υπουργείο Παιδείας με γκλομπ και χημικά επειδή διεκδίκησαν να ανοίξουν ξανά τα εστιατόρια των εστιών!  Την εισέπραξαν όταν οι διορισμένες διοικήσεις του ΙΝΕΔΙΒΙΜ μοίραζαν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα ή πέταγαν τις ευθύνες στις διοικήσεις των σχολών.

Τέλος όσον αφορά το "άγχος" του για να μην θιγεί η εικόνα του πανεπιστημίου τον ενημερώνουμε ότι ο ίδιος, με την πολιτική που εφαρμόζει, υποβαθμίζει όχι μόνο την εικόνα του πανεπιστημίου αλλά και τις ζωές μας!  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το έργο των προηγούμενων στις εστίες: την υποχρηματοδότηση, τα προκλητικά συμβόλαια εκατομμυρίων με τους εργολάβους, τις μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την υποβάθμιση, τα ενοίκια σε μια σειρά εστίες, την μη ανέγερση νέων εστιών, την εμπορευματοποίηση της φοιτητικής μέριμνας. Αυτή η πολιτική οδηγεί εκατοντάδες φοιτητές να πετιούνται έξω από τις εστίες, να διακόπτουν τις σπουδές τους, να αναγκάζονται να εργαστούν για να τα βγάλουν πέρα, να ζούνε σε τριτοκοσμικές συνθήκες σε αρκετές εστίες.

Αναμένουμε τον Υπουργό να έρθει να μείνει στην εστία μας! 

Μέχρι τότε αποφασίζουμε να πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Οικοτρόφων την Τρίτη 20/2 στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας και να του παρουσιάσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εστίες!

Σύλλογοι Οικοτρόφων Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ, Φοιτητικής Εστίας Ξάνθης, Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr