Δωρεάν μετακίνηση φοιτητών - Οι Δικαιούχοι

Δωρεάν μετακίνηση φοιτητών - Οι Δικαιούχοι

Σύμβαση με τις διοικήσεις των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ του νησιού για την δωρεάν μεταφορά φοιτητών οι οποίοι φοιτούν στο Πανεπιστήμιο, στο Πολυτεχνείο και στο ΤΕΙ Κρήτης και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης. 

Ο Σταύρος Αρναουτάκης συναντήθηκε με τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Κώστα Σπανουδάκη, τον πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης Γιώργο Παπαδουράκη και τους προέδρους των ΚΤΕΛ "Χανίων, Ηρακλείου - Λασιθίου και Αστικών Ηρακλείου".


Διαβάστε ακόμη: Καταγγελία-Σοκ - Φοιτήτρια Πανεπιστημίου κοιμόταν σε ντουλάπα εργαστηρίου

Πρόκειται για μια σημαντική κοινωνική δράση την οποία υλοποιεί για δεύτερο ακαδημαϊκό έτος η Περιφέρεια Κρήτης, μέσω της Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας, στο πλαίσιο υλοποίησης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Περιφέρειας για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Το κόστος των Καρτών Δωρεάν Μετακίνησης Απόρων Φοιτητών, θα καλυφθεί εξ ημισείας, από τα ΚΤΕΛ Κρήτης και από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σύμφωνα με την «Εφ.Συν» δήλωσε: 

Η Περιφέρεια Κρήτης αναδεικνύει το κοινωνικό της πρόσωπο, υπογράψαμε συμβάσεις με τα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ της Κρήτης για την δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών μας στα τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του νησιού. 

Εμείς θέλουμε ακόμα περισσότερους φοιτητές να ενταχθούν, και αυτός είναι ο στόχος μας για το επόμενο διάστημα, γιατί σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία πρέπει να ενισχύουμε τους φοιτητές μας. 

Ευχαριστούμε τις διοικήσεις των αστικών, υπεραστικών ΚΤΕΛ του νησιού που συμπράττουν στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. 

Ευχόμαστε σύντομα να μην υπάρχουν φοιτητές που να έχουν ανάγκη τέτοιου είδους βοήθεια. 

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου, του Πολυτεχνείου και του ΤΕΙ του νησιού ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη για την χρηματοδότηση για την δωρεάν μετακίνηση των δικαιούχων φοιτητών.

Το κόστος σπουδών στα Πανεπιστήμια των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr