Προγράμματα υποτροφιών της Ιαπωνικής Κυβέρνησης για το 2022 σε Έλληνες υπήκοους

Προγράμματα υποτροφιών της Ιαπωνικής Κυβέρνησης για το 2022 σε Έλληνες υπήκοους

Υποτροφίες: Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα ανακοινώνει ότι η Ιαπωνική Κυβέρνηση (ΜΕΧΤ) για το 2022 πρόκειται να χορηγήσει τρία (3) προγράμματα υποτροφιών, «Research Students», «Undergraduate Students» και «Specialized Training Colleges Students», σε Έλληνες υπήκοους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ιαπωνία. Σχετικά με τη γνώση της ιαπωνικής γλώσσας, δεν προαπαιτείται κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο κατά την υποβολή της αίτησης, όμως οι υποψήφιοι όλων των προγραμμάτων θα πρέπει να έχουν ενδιαφέρον και διάθεση για την εκμάθηση της στην Ιαπωνία.

Χρόνος διάρκειας υποτροφιών και κάλυψη


● Research Students

Απευθύνεται σε πτυχιούχους και ερευνητές ηλικίας έως 35 ετών που επιθυμούν να συνεχίσουν την ειδικότητα τους σε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό επίπεδο. Απαιτείται o μέσος όρος της βαθμολογίας να είναι άνω του 7.

Η περίοδος φοίτησης ξεκινά τον Απρίλιο ή τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2024 (περιλαμβάνει και την εκμάθηση της ιαπωνικής γλώσσας για έξι (6) μήνες).

Η υποτροφία καλύπτει τη δαπάνη μεταφοράς προς/από την Ιαπωνία, τα δίδακτρα, την εγγραφή, τη βίζα σπουδών και ένα μηνιαίο χρηματικό ποσό από το οποίο καλύπτεται και η διαμονή. Το ποσό αυτό ανέρχεται στα 143.000 ΓΕΝ (περίπου 1.100 ΕΥΡΩ).

● Undergraduate Students

Απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους που έχουν ολοκληρώσει 12 χρόνια σχολικής εκπαίδευσης ηλικίας 17-25 ετών που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές σε ιαπωνικά πανεπιστήμια ως προπτυχιακοί φοιτητές.

Η περίοδος φοίτησης ξεκινά από τον Απρίλιο του 2022 και διαρκεί για πέντε ή επτά χρόνια ανάλογα με τη σχολή. Περιλαμβάνει και ένα(1) χρόνο προετοιμασίας- κυρίως εκμάθηση της ιαπωνικής γλώσσας και τα μαθήματα κατεύθυνσης.

Η υποτροφία καλύπτει τη δαπάνη μεταφοράς προς/από την Ιαπωνία, τα δίδακτρα, την εγγραφή, τη βίζα σπουδών και ένα μηνιαίο χρηματικό ποσό από το οποίο καλύπτεται και η διαμονή. Το ποσό αυτό ανέρχεται στα 117.000 ΓΕΝ (περίπου 900 ΕΥΡΩ).

● Specialized Training Colleges Students

Απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους που έχουν ολοκληρώσει 12 χρόνια σχολικής εκπαίδευσης ηλικίας 17-25 ετών που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές σε εξειδικευμένες επαγγελματικές σχολές (Specialized Training Colleges).

Η περίοδος φοίτησης ξεκινά από τον Απρίλιο του 2022 και διαρκεί για τρία χρόνια. Περιλαμβάνει ένα (1) χρόνο προετοιμασίας – κυρίως εκμάθηση της ιαπωνικής γλώσσας και δύο (2) χρόνια εξειδικευμένης εκπαίδευσης σε σχολή που ορίζεται από το ΜΕΧΤ.

Η υποτροφία καλύπτει τη δαπάνη μεταφοράς προς/από την Ιαπωνία, τα δίδακτρα, την εγγραφή, τη βίζα σπουδών και ένα μηνιαίο χρηματικό ποσό από το οποίο καλύπτεται και η διαμονή. Το ποσό αυτό ανέρχεται στα 117.000 ΓΕΝ (περίπου 900 ΕΥΡΩ).

Aιτήσεις

Κατεβάστε τις αναλυτικές πληροφορίες (Application Guidelines) και τις φόρμες από την ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.gr.emb-japan.go.jp/itpr_el/mext_scholarship_2022.html

Διαδικασία Αξιολόγησης και Επιλογής

● Research Students

Αρχικά γίνεται έλεγχος των υποβληθέντων δικαιολογητικών (ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ πλήρης και ορθή συμπλήρωση). Τον Ιούνιο 2021, οι επιλεχθέντες προχωρούν υποχρεωτικά σε γραπτές εξετάσεις στην αγγλική και ιαπωνική γλώσσα (ανεξαρτήτως γνώσεων) και καλούνται σε προσωπική συνέντευξη. (Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο 2021).

● Undergraduate Students

Αρχικά γίνεται έλεγχος των υποβληθέντων δικαιολογητικών (ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ πλήρης και ορθή συμπλήρωση). Τον Ιούνιο 2021, οι επιλεχθέντες προχωρούν σε υποχρεωτικές γραπτές εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα, την ιαπωνική γλώσσα (ανεξαρτήτως γνώσεων) και τα Μαθηματικά, ενώ στη συνέχεια οι επιτυχόντες καλούνται σε προσωπική συνέντευξη, καθώς και σε γραπτές εξετάσεις σε μαθήματα επιλογής. (Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο 2021).

● Specialized Training Colleges Students

Αρχικά γίνεται έλεγχος των υποβληθέντων δικαιολογητικών (ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ πλήρης και ορθή συμπλήρωση). Τον Ιούνιο 2021, οι επιλεχθέντες προχωρούν σε υποχρεωτικές γραπτές εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα, την ιαπωνική γλώσσα (ανεξαρτήτως γνώσεων) και τα Μαθηματικά, ενώ στη συνέχεια οι επιτυχόντες καλούνται σε προσωπική συνέντευξη. (Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο 2021).

Σε περίπτωση απόρριψης αίτησης η Πρεσβεία της Ιαπωνίας δεν είναι υποχρεωμένη να αιτιολογήσει την απόφασή της. Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων δεν προβλέπεται διαδικασία επανεξέτασης αιτήσεων και δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις.

Λόγω των εκτάκτων συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία της νόσου COVID-19, η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας με υψηλό αίσθημα ευθύνης, θέτει την ασφάλεια των διεθνών φοιτητών ως ύψιστη προτεραιότητα και είναι έτοιμη να εφαρμόσει όσα επιπλέον μέτρα θεωρηθούν απαραίτητα αναπροσαρμόζοντας τα προγράμματα των διεθνών ανταλλαγών, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 25 Μαΐου 2021

Μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής καμία αίτηση δεν θα γίνει δεκτή

Οι αιτήσεις υποβάλλονται δια ζώσης από τους ίδιους τους αιτούντες (ΜΟΝΟ με ραντεβού στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή ταχυδρομικά στο Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας (Εθνικής Αντιστάσεως 46, 152 31 Χαλάνδρι – Αθήνα).

Πληροφορίες: Μορφωτικό Τμήμα - Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα
Εθνικής Αντιστάσεως 46, 152 31 Χαλάνδρι, Αθήνα
Τηλ: 210-670 9902 Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr