Υποτροφίες πρωτοετών φοιτητών 2016-2017 από το Ίδρυμα Λάτση (ΑΙΤΗΣΗ)

Υποτροφίες πρωτοετών φοιτητών 2016-2017 από το Ίδρυμα Λάτση

Την προκήρυξη 25 υποτροφιών για προπτυχιακές σπουδές το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ανακοίνωσε το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν σε απόφοιτους ελληνικών λυκείων του σχολικού έτους 2015-16, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους σε δημόσιο πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ της χώρας ως πρωτοετείς φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.


Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση, εφόσον το τμήμα στο οποίο εγγράφονται βρίσκεται σε άλλο τόπο από τον τόπο του εκπαιδευτηρίου μέσης εκπαίδευσης που αποφοίτησαν και του τόπου μόνιμης κατοικίας της οικογένειάς τους.

Υποτροφίες Πρωτοετών | Θέλεις να ενημερωθείς για όλες τις Υποτροφίες που αφορούν τους Πρωτοετείς Φοιτητές 2016-2017; (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ)

Επίσης, πρέπει να έχουν συγκεντρώσει γενικό βαθμό πρόσβασης στις πανελλαδικές εξετάσεις τουλάχιστον 17 (χωρίς τα ειδικά μαθήματα), το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα για το φορολογικό έτος 2015 να μην ξεπερνά τις 20.000 ευρώ και να μη λαμβάνουν άλλη υποτροφία, βραβείο ή χρηματική βοήθεια από οποιονδήποτε φορέα.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εφόσον πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Εγγράφονται για πρώτη φορά σε δημόσια Πανεπιστήμια ή Τ.Ε.Ι. της Ελλάδας μετά από τη διαδικασία Πανελλαδικών Εξετάσεων του Μαΐου-Ιουνίου 2016.
  • Το τμήμα στο οποίο εγγράφονται είναι σε άλλο τόπο από τον τόπο του εκπαιδευτηρίου μέσης εκπαίδευσης που αποφοίτησαν και του τόπου μόνιμης κατοικίας της οικογένειάς τους.
  • Έχουν συγκεντρώσει γενικό βαθμό πρόσβασης στις πανελλαδικές εξετάσεις τουλάχιστον δεκαεπτά (17,00) χωρίς τα ειδικά μαθήματα.
  • Το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα για το φορολογικό έτος 2015 δεν ξεπερνά το ποσό των είκοσι χιλιάδων Ευρώ (€20.000).
  • Δε λαμβάνουν άλλη υποτροφία, βραβείο ή άλλη χρηματική βοήθεια από οποιονδήποτε φορέα.

Όσες αιτήσεις δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις δε θα αξιολογηθούν. Σε περίπτωση αλλαγής οποιουδήποτε από τα υποβληθέντα στοιχεία (π.χ. μετεγγραφή, αλλαγή μόνιμου τόπου κατοικίας οικογένειας υποψηφίου κ.λπ.), το Ίδρυμα θα εξετάσει εκ νέου την αίτηση και έχει τη δυνατότητα διακοπής της υποτροφίας.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του ειδικά διαμορφωμένου συστήματος στη διεύθυνση www.latsis-scholarships.gr.

Στην ηλεκτρονική αίτηση οι υποψήφιοι πρέπει να ψηφιοποιήσουν και να επισυνάψουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

- Απολυτήριο από το Λύκειο αποφοίτησης.

- Βεβαίωση Πρόσβασης (στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση).

- Βεβαίωση εγγραφής από τη Γραμματεία του Τμήματος στο οποίο έχουν εισαχθεί.

- Εκκαθαριστικά Σημειώματα Φορολογίας Εισοδήματος για τα φορολογικά έτη 2015 και 2014 των γονέων τους, ή και τα προσωπικά τους εφόσον υπάρχουν.

- Εκκαθαριστικά Σημειώματα ΕΝΦΙΑ 2016 του υποψήφιου και των γονέων του.

- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

- Βεβαίωση αναβολής στράτευσης.

- Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

- Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι πρόκειται να αιτηθούν μετεγγραφή σε άλλο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ είναι αναγκαίο να επισυνάψουν μια υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρουν το τμήμα και το Ίδρυμα.

- Οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικνύει την ύπαρξη κοινωνικών κριτηρίων (πολυτεκνία, απώλεια γονέα, μονογονεϊκή οικογένεια κ.λπ.).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Tα έγγραφα που σχετίζονται με θέματα υγείας του υποψήφιου ή συγγενών Α΄ βαθμού δεν θα υποβληθούν ηλεκτρονικά. Θα σταλούν ταχυδρομικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη φόρμα αίτησης.

Υποτροφίες Πρωτοετών | Θέλεις να ενημερωθείς για όλες τις Υποτροφίες που αφορούν τους Πρωτοετείς Φοιτητές 2016-2017; (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ)

Στην ηλεκτρονική αίτηση είναι υποχρεωτικό να συμπληρωθούν τα κοινωνικά κριτήρια, επιπλέον στοιχεία σπουδών και δήλωση σκοπού (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα πεδία μπορείτε να δείτε τις «Συχνές Ερωτήσεις»).

Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι δεν τεκμηριώσουν με επίσημα έγγραφα από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς, όσα δηλώνουν στην αίτησή τους, θα αποκλειστούν από τη διαδικασία αξιολόγησης. Εφόσον κριθεί αναγκαίο κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης οι υποψήφιοι θα κληθούν σε συνέντευξη.

ΚΡΙΤHΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Για την επιλογή των προπτυχιακών υποτρόφων θα συνεκτιμηθεί η επίδοση στο Λύκειο καθώς και στις Πανελλαδικές εξετάσεις, άλλα στοιχεία εν γένει μόρφωσης και διακρίσεις μαζί με τα ατομικά και οικογενειακά οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα που θα υποβάλουν  στην αίτησή τους.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

Η διάρκεια της υποτροφίας είναι για όλα τα έτη σπουδών που ορίζει ο κανονισμός σπουδών εκάστοτε τμήματος και δεν θα ξεπερνά τις τρεις χιλιάδες διακόσια ευρώ (3.200€) ετησίως. Οι Υπότροφοι ανανεώνουν κάθε χρονιά βάσει της ακαδημαϊκής τους εξέλιξης.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων: Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου έως Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2016 στις 14.00.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: Τέλη Νοεμβρίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες-διευκρινήσεις: τηλέφωνο 2106282888 και Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι αναγκαίο πριν ξεκινήσετε τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης να έχετε διαβάσει τις Συχνές Ερωτήσεις.

Περισσότερες Υποτροφίες για τους Πρωτοετείς Φοιτητές 2016-2017 μπορείτε να δείτε (ΕΔΩ)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr