Παν. Πατρών: Μετακίνηση φοιτητών Ιατρικής στις ΗΠΑ για έρευνα, κλινική άσκηση / Υποτροφίες Πανεπιστημίου Johns Hopkins

Προκήρυξη υποτροφιών για το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ, ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

ΥποτροφίεςΣτο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών (Τμήμα Ιατρικής) και του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ, το Πανεπιστήμιο Πατρών χρηματοδοτεί τη μετακίνηση φοιτητών του από το Τμήμα Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, με σκοπό την έρευνα και την κλινική άσκηση. Κατά την περίοδο της μετακίνησής τους (ακαδημαϊκό έτος 2022-2023) οι φοιτητές θα πρέπει να είναι προπτυχιακοί από το 5ο έτος φοίτησης και άνω, μεταπτυχιακοί ή υποψήφιοι διδάκτορες (οι οποίοι ως πρώτο πτυχίο έχουν αυτό της Ιατρικής), και να διατηρούν τη φοιτητική ιδιότητα.

Για την υποβολή της αίτησης προς το Πανεπιστήμιο Πατρών οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα εξής:


  1. Είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί επικοινωνία των υποψηφίων με συγκεκριμένη κλινική ή εργαστήριο του Πανεπιστημίου Johns Hopkins
  2. Το σύνηθες χρονικό διάστημα της μετακίνησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, έχει ως εξής:
  • Clinical elective: 4 – 4 ½ εβδομάδες
  • Research elective: 9 εβδομάδες
  1. Η επιλογή των υποτρόφων και η προβλεπόμενη χρηματοδότηση ανά υποτροφία αναμένεται να κυμανθεί ως εξής:
  • Clinical elective: έως 1 άτομο, περίπου 7.000 ευρώ
  • Research elective: έως 2 άτομα, περίπου 3.500 ευρώ έκαστο.
  1. Προσοχή: οι υποψήφιοι δεν πρέπει να καταθέσουν αίτηση προς το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins πριν την τελική απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πατρών η οποία θα ανακοινωθεί κατόπιν διεξαγωγής των συνεντεύξεων και της τελικής επιλογής των υποψηφίων. Στη συνέχεια οι επιλεγέντες θα υποβάλουν την αίτησή τους προς το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins προκειμένου να λάβουν την επιστολή αποδοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν μέχρι 12/01/2023 τα παρακάτω δικαιολογητικά στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου Πατρών (ισόγειο Κτιρίου Διοίκησης) σε κλειστό φάκελο. Η αίτηση συμμετοχής θα συνοδεύει εξωτερικά τον κλειστό φάκελο.

  • Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα (επισυνάπτεται)
  • Σύντομη έκθεση (στα ελληνικά και μέχρι μία σελίδα Α4), όπου να αναφέρονται τα εξής: οι λόγοι συμμετοχής, το διάστημα για το οποίο επιθυμούν τη μετακίνησή τους στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και η δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης
  • Αντίγραφο της επικοινωνίας τους με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins (ηλεκτρονική αλληλογραφία)
  • Αναλυτική βαθμολογία (για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές)
  • Βιογραφικό σημείωμα (στα ελληνικά)
  • Πιστοποιητικό γνώσης αγγλικής γλώσσας (απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής: γνώση της αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο Β2 τουλάχιστον)
  • Συστατική επιστολή από ένα μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής
  • Αποτελέσματα συμμετοχής στις εξετάσεις USMLE (United States Medical Licensing Examination) (προαιρετικό).

Οι υποψήφιοι θα κληθούν σε συνέντευξη από τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής μετά τη λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων και κατόπιν πρόσκλησης που θα λάβουν από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

Η τελική έγκριση των υποτροφιών θα γίνει μετά από την αποδοχή των επιλεγέντων φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Αρμόδια: Μαρίζα Χαραλαμποπούλου, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, τηλ.: 2610-997987, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε την ΑΙΤΗΣΗ

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Υποτροφίες σε φοιτητές Ιατρικών και Νοσηλευτικών Σχολών

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr