Υποτροφίες ύψους 100 χιλιάδων ευρώ σε φοιτητές έδωσε η Μητρόπολη Κορίνθου

Υποτροφίες ύψους 100 χιλιάδων ευρώ σε φοιτητές έδωσε η Μητρόπολη Κορίνθου

Η επιλογή των νέων φοιτητών έγινε από όλες τις Ενορίες και των 13 Αρχιερατικών Περιφερειών της Ι. Μητροπόλεώς με κριτήριο την άμεση ανάγκη οικονομικής ενισχύσεως τους.

Από το έτος 2006 έως και του έτους 2021 έχουν δοθεί 1.530 Βιβλιάρια σε αντίστοιχους νέους, το δε προσφερθέν συνολικό χρηματικό ποσό ανέρχεται σε 1.241.300,00 Ευρώ.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου και όχι στον Ι. Ναό «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Ανδρών όπως κάθε χρόνο, λόγω των μέτρων προστασίας εξαπλώσεως της COVID-19, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022, η προγραμματισμένη ετήσια Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως Φοιτητών-Φοιτητριών «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 2022» από την Ι. Μητρόπολη μας. Με την επιβαλλόμενη διακριτικότητα πάντοτε αλλά και με διάχυτη την χαρά και την ικανοποίηση στα βλέμματα όλων ολοκληρώθηκε κι εφέτος, με τη χάρη του Κυρίου, ο θεσμός αυτός, προσθέτοντας ένα ακόμη «λιθαράκι» στην ανακούφιση των εχόντων ανάγκη αδελφών μας, καθώς η παντοειδούς τρόπου βοήθεια των αναξιοπαθούντων, γενικά, αποτελεί την μέγιστη προτεραιότητα του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου, μετά την σωτηρία των ψυχών των ανθρώπων.

Η ημέρα ξεκίνησε με την καθιερωμένη προς τιμήν των Αγίων Αποστόλων και συνεργών του Απ. Παύλου, Ακύλα και Πρισκίλλης, προστατών του θεσμού της συζυγίας, Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Διονυσίου και συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Στην προσφώνηση του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στα δεκαπέντε χρόνια της Ποιμαντορίας του, στις ευχάριστες αλλά στις δύσκολές στιγμές, στις χαρές και τις λύπες που βίωσε όλα αυτά τα χρόνια. Στην συνέχεια έκανε έναν απολογισμό τονίζοντας ότι, το έργο αυτό δεν γίνεται για διαφήμιση και αυτοπροβολή αλλά προς δόξαν Θεού και της Εκκλησίας, καθώς όπως αναφέρετε στο Ι. Ευαγγέλιο: «ὅταν ποιήσητε πάντα τὰ διαταχθέντα ὑμῖν, λέγετε ὅτι δοῦλοι ἀχρεῖοί ἐσμεν, ὅτι ὃ ὠφείλομεν ποιῆσαι πεποιήκαμεν» (Λουκ. Ιζ΄, 10). Ο Ποιμενάρχης μας επεσήμανε ότι εμείς είμαστε «υπηρέτες» του θελήματος του Θεού και δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο από εκείνα που οφείλουμε να κάνουμε για τον Θεό και τους συνανθρώπους μας. Η Ι. Μητρόπολή μας είναι η πρώτη Μητρόπολη που από την εποχή του Αποστόλου Παύλου ομιλεί για την αγάπη και είναι η προκαθημένη της Αγάπης. Εμείς ταπεινά συνεχίζουμε το έργο αυτό, των χιλιάδων χρόνων, που είναι έργο συνολικό. Ότι κάναμε έγινε με αυτοχρηματοδότηση από τα παγκάρια των Ναών μας και την αγάπη των Χριστιανών μας. Η σημερινή ημέρα θεσπίστηκε για να δίδουμε αντί προικοδοτήσεων, που δίδονταν στο παρελθόν, υποτροφίες στους νεοεισαχθέντες φοιτητές και φοιτήτριες της Ι. Μητροπόλεως μας. Εκτός όμως από τις υποτροφίες δημιουργήσαμε και τμήμα Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, προκειμένου να έχουμε σπουδές που να αναφέρονται στο έργο του Απ. Παύλου. Ολοκληρώνοντας, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν και βοηθούν από την θέση τους στα έργα και τις δράσεις της Ι. Μητροπόλεως μας, απευθύνθηκε στους νέους και τις νέες του τόπου μας, προτρέποντάς τους να μην μοιάσουν στους γηραιότερους, καθώς ο τρόπος που διαπαιδαγωγούνται δεν είναι πλέον ο καλύτερος. Η βία σήμερα είναι διάχυτη παντού και οι νέοι πλέον δεν συνομιλούν παρά τσακώνονται, δεν παίζουν παρά σκοτώνονται, δεν αγαπούν και δεν χωρούν στο ίδιο σπίτι. Παιδιά μου, αν αγαπάτε τον εαυτό σας, αγαπήστε πρώτα τον Θεό και θα βρείτε το καλό στο πρόσωπο του συνάνθρωπού σας. Εμείς στο όνομα του Θεού σας αγαπάμε, σας σκεπτόμαστε, προσευχόμαστε για εσάς και κατά το δυνατόν ενεργούμε για εσάς! 

Στην Θ. Λειτουργία παραβρέθησαν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα, πιστοί που προσήλθαν για να προσευχηθούν και να λάβουν την ευλογία από το χαριτόβρυτο απότμημα του Ι. Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Ακύλα παρουσία του Βουλευτού κ. Κων/νου Κόλλια και του Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Χρήστου Πιέτρη.

Οι Υποτροφίες (με την μορφή τραπεζικών βιβλιαρίων) εδόθησαν στους Αρχιερατικούς Επιτρόπους της Ι. Μητροπόλεως μας και στην συνέχεια στους Εφημερίους, ώστε να καταλήξουν διακριτικά στα χέρια των νέων σπουδαστών.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr