Προπτυχιακές Υποτροφίες (2019) κληροδοσίας Τηλέμαχου Τζιβόγλου

Υποτροφίες (2019) κληροδοσίας Τηλέμαχου Τζιβόγλου

Υποτροφίες: Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας παρουσιάζουν μέσα από το παρόν άρθρο την πρόσκληση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης από τα έσοδα της κληροδοσίας Τηλέμαχου Τζιβόγλου, πέντε (5) προπτυχιακών φοιτητών όλων των Τμημάτων των Σχολών του Α.Π.Θ.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχοντας υπόψη: α) την από 31.01.1934 ιδιόγραφη διαθήκη του Τηλέμαχου Τζιβόγλου, β) τις διατάξεις των άρθρων 38, 47, 56 και 82 παρ. 4 του Ν. 4182/2013 «Κώδικας κοινωφελών περιουσιών, σχολαζουσών κληρονομιών και λοιπές διατάξεις» και δ) την απόφαση με αριθμ. Πρωτ: 29752π.έ./13.09.2018 της Συγκλήτου του Α.Π.Θ. (περί έγκρισης του αριθμού υποτροφιών)


Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ 

τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης –κατόπιν επιλογής – πέντε ενδεών προπτυχιακών φοιτητών/τριών όλων των Τμημάτων του Α.Π.Θ. από τα έσοδα της κληροδοσίας Τηλέμαχου Τζιβόγλου 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

  • να είναι προπτυχιακοί φοιτητές/τριες οποιουδήποτε Τμήματος του Α.Π.Θ.. 
  • να διαβιούν σε κατάσταση ΕΝΔΕΙΑΣ.
  • να κατάγονται ιδίως από πρόσφυγες της  Μικράς  Ασίας.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 

Οι υποψήφιοι/ες για τη χορήγηση της υποτροφίας θα πρέπει να υποβάλουν μέχρι 14-03-2019 αίτηση (πληροφορίες υποβολής αιτήσεων στο τέλος του άρθρου) συνοδευόμενη από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Πιστοποιητικό σπουδών του Τμήματος φοίτησης. 

2. Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.  

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το οποίο θα προκύπτει η καταγωγή του/της υποψηφίου/ιας από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και είτε από την πατρική είτε από την μητρική γραμμή του/της υποψηφίου/ιας. (Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που θα προσκομιστεί, θα πρέπει να έχει τέτοιο περιεχόμενο ώστε να προκύπτει ο τόπος καταγωγής του γονέα (του πατέρα, της μητέρας ή και των δύο) ή των παππούδων / γιαγιάδων, από τον οποίο προκύπτει και ο τόπος καταγωγής του/της υποψηφίου/ιας). Το Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, θα αναζητείται από τον/την υποψήφιο/α υπότροφο λόγω καλύτερης γνώσης των οικογενειακών δεδομένων.

4. Εκκαθαριστικό σημείωμα (αντίγραφο) φορολογικού έτους 2017 που αφορά εισοδήματα έτους 2017 της οικογενείας του/της υποψηφίου/ιας και του/της ιδίου/ίας του/της υποψηφίου/ιας εφόσον έχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης. Ως δηλωθέν εισόδημα, λογίζεται κάθε εισόδημα από οποιαδήποτε αιτία ή πηγή, ανεξαρτήτως εάν φορολογείται. Το εκκαθαριστικό σημείωμα της οικογενείας του/της υποψηφίου/ιας και του/της ιδίου/ιας θα αξιολογείται σύμφωνα με το τελευταίο Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) «Έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών», προκειμένου να στοιχειοθετείται η κατάσταση της ένδειας.

5. Πρόσφατη Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (Έντυπο Ε9) της οικογενείας του/της υποψηφίου/ιας και του/της ιδίου/ίας, συνοδευόμενη από Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 ότι τα στοιχεία είναι αληθινά και δεν έχουν τροποποιηθεί μέχρι την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης. Η πρόσφατη Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (Έντυπο Ε9) της οικογενείας του/της υποψηφίου/ιας και του/της ιδίου/ίας θα αξιολογείται σύμφωνα με τα περιουσιακά κριτήρια για την ένταξη στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

6. Δήλωση Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) έτους 2018. 

7. Βεβαιώσεις από Τράπεζες: όταν στο οικογενειακό ή ατομικό εκκαθαριστικό αναγράφονται ποσά στους κωδικούς 667 & 668 (εισοδήματα από τόκους), απαραίτητα προσκομίζονται από τις Τράπεζες βεβαιώσεις για τα κεφάλαια από τα οποία προκύπτουν οι τόκοι έως 31/12/2017 είτε είναι καταθέσεις όψεως, προθεσμιακές, είτε μετοχές, ομόλογα και λοιπά χρεόγραφα.

8. Οποιοδήποτε έγγραφο το οποίο αποδεικνύει την ύπαρξη κοινωνικών ή άλλων κριτηρίων (π.χ. πολυτεκνία, απώλεια γονέα, ασθένεια κλπ). 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Ο πίνακας των υποψηφίων που θα υποβάλλουν αίτηση επιλογής για την υποτροφία θα αναρτηθεί στις πινακίδες ανακοινώσεων του Τμήματος Κληροδοτημάτων και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.klirodotimata.web.auth.gr. το αργότερο μέσα σε διάστημα τριών (3) ημερών από την ημερομηνία λήξης υποβολής υποψηφιοτήτων. 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ 

Η επιλογή των υποψηφίων πραγματοποιείται από τα αρμόδια όργανα του Α.Π.Θ. (απόφαση Συγκλήτου) με κριτήρια επιλογής αυτά που ορίζονται στις προϋποθέσεις χορήγησης της οικονομικής ενίσχυσης. 

Η απόφαση της Συγκλήτου με την επιλογή των υποψηφίων, αναρτάται στις πινακίδες ανακοινώσεων του Τμήματος Κληροδοτημάτων και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.klirodotimata.web.auth.gr. /υποτροφίες /αποτελέσματα.

Εν συνεχεία η σχετική απόφαση κοινοποιείται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, η οποία δύναται να ζητήσει την τροποποίηση της απόφασης αυτής.

ΠΟΣΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 

Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης ανέρχεται στο ύψος των τριακοσίων πενήντα (350,00€) ευρώ για κάθε έναν/μία φοιτητή/τρια και θα χορηγηθεί εφάπαξ. 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας συναλλαγής του Α.Π.Θ., σε λογαριασμό του/της δικαιούχου (κατά προτίμηση στην ίδια με το Α.Π.Θ. Τράπεζα για να μην υπάρχουν προμήθειες συναλλαγής σε βάρος του/της δικαιούχου), από τα έσοδα της κληροδοσίας Τηλέμαχου Τζιβόγλου. 

Σημείωση: Με την επιφύλαξη του άρθρ. 82 του Ν. 4182/10-09-2013 περί ειδικών – μεταβατικών και τελικών διατάξεων.

Οι υποψήφιοι/ες για τη χορήγηση της υποτροφίας θα πρέπει να υποβάλουν μέχρι 14-03-2019 αίτηση (αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.klirodotimata.web.auth.gr) στο Τμήμα Κληροδοτημάτων του Α.Π.Θ. (2ος όροφος κτιρίου Κ. Καραθεοδωρή – πρώην Διοίκησης, τηλ. 2310/99-5214/75215, ΦΑΞ: 995213, www.klirodotimata.web.auth.gr) συνοδευόμενη από τα παραπάνω δικαιολογητικά. 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr